Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιά στην Πεντέλη: Live εικόνα από τα πύρινα μέτωπα – Εκκένωση σε Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη, Δασαμάρι – Πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες

Δραματικές στιγμές – Η μεγάλη φωτιά έχει επεκταθεί σε πολλαπλά μέτωπα

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Πεντέλη έχουν φτάσει οι φλόγες, με τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στις εικόνες που μεταδίδονται φαίνονται οι φλόγες που καίνε ήδη τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι και τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν τα σπίτια.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

 

Δείτε live τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης

Μηνύματα εκκένωσης από το 112

Νέο μήνυμα εκκένωσης εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι από το 112, με εντολή να εκκενώσουν προς Παλλήνη. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διώνη και Δασαμαρι εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το νέο μήνυμα από το 112.

Εκκενώθηκε επίσης η Ανθούσα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν την περιοχή. Η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη από το απόγευμα της Τρίτης, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Νωρίτερα, λίγο πριν τις 19:00, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Ντράφι, με προορισμό την Παλλήνη. Παράλληλα, εκτός του 112, στον Ντράφι άνθρωποι με ντουντούκες ενημερώνουν όσους δεν έχουν ακόμα φύγει, να εκκενώσουν άμεσα προς Παλλήνη.

Λίγο πριν τις 20:00, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση της Ανθούσας με προορισμό προς Γέρακα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε:

«Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Καναντέρ από Ελευσίνα και 2 Καναντέρ από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα Ε/Π και ενισχύονται με άλλα Ελικόπτερα απ’ την περιφέρεια.

5646907

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί (ακόμα και 9 μποφόρ) και κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο της Πυροσβεστικής.

Για τον λόγο αυτό, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις και επιχειρούν ήδη από αέρος 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Δόθηκε επίσης εντολή σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

5646843

Συνολικά αυτή την ώρα επιχειρούν: 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων δασοκομάντος, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 έχει συντονιστικό ρόλο και 1 ανήκει στον στρατό. Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους για να περιορίσουν την φωτιά καθώς σε λίγες ώρες θα πέσει το τελευταίο φως του ήλιου και η κατάσταση θα γίνει πολύ δυσκολότερη καθώς θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια.

5646910

Η Αττική είναι σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό και ως τις 18:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ