Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Άλλη μία Δέσμευση της Κυβέρνησης γίνεται Πράξη στην Κέρκυρα»

Με αφορμή την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για πρόσκαιρα ανέργους του τουριστικού κλάδου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μία σημαντική δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού και της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη γίνεται πράξη, αφού από σήμερα πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού που θα γίνει κατά τους χειμερινούς μήνες.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι τρεις Δήμοι Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας συμπεριλαμβάνονται στις 18 τουριστικές περιοχές της χώρας όπου θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα. Στο νησί μας αναλογούν 175 θέσεις, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως την 1/8/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ οι συμμετέχοντες δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσουν συνολικά επτά (7) Τμήματα και στους τρεις Δήμους του νησιού και στις ειδικότητες Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη, Οροφοκομία και Υπηρεσία Υποδοχής.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Τουρισμού εργάζονται εντατικά για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, η οποία απαιτεί και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο η δωρεάν μετεκπαίδευση πρόσκαιρα ανέργων του κλάδου είναι προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και των μελλοντικών τους εργοδοτών, αλλά και του Κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος εν συνόλω.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ