Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε Γέρακα και Ανθούσα οι φλόγες – Μήνυμα του 112 – Έκλεισε η Αττική Οδός

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στο μέτωπο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά έφτασε στον Γέρακα και την Ανθούσα.

Λίγο πριν τις 3.00 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των ανατολικών περιοχών του Γέρακα «εκκενώστε τώρα προς Αγία Παρακευή».

122

Σημαντική αναζωπύρωση έλαβε χώρα στην Ανθούσα, όπου πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη, αφού πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι. Tα ξημερώματα της Τετάρτης η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην ανατολική πλευρά του Γέρακα, με τις φλόγες να βρίσκονται μια ανάσα από την Αττική Οδό.

Αυτός είναι κι ο λόγος που λίγο μετά τις 03:30 οι αρμόδιες αρχές έδωσαν εντολή να κλείσει μεγάλο μέρος της.

Ειδικότερα κλειστό είναι το τμήμα της Αττικής Οδού από κόμβο Κηφισίας έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Δραματικές σκηνές περιέγραψε ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον – άρον τις εστίες τους στον Γέρακα λόγω της φωτιάς. Μιλώντας στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θάνο Σιαφάκα ο δήμαρχος Παλλήνης διευκρίνισε ότι η περιοχή που εκκενώνεται είναι αυτή που βρίσκεται στις παρυφές του ρέματος Γέρακα – Ανθούσας.

Στις 3 το πρωί η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη και στα δύο πρανή της ρεματιάς και είχε φτάσει σχεδόν μέχρι την Αττική Οδό, είπε ο κ. Ζούτσος.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το μέτωπο στη ρεματιά του Γέρακα με την Ανθούσα είναι αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο. Σημείωσε ακόμα ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθειεα εκκένωσης της περιοχής.

Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Ανθούσας ενώ στην περιοχή του Γέρακα ακούγονταν σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βασίλη Σιώμο ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις προφανώς από επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Η μετεωρολόγος Νικολέτα Ζιακοπούλου εξήγησε ότι υπάρχει πλέον ανοδική τάση στους ανέμους και ότι αναμένεται μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση με τις ριπές να φτάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ. Όπως είπε, συνεχώς ο αέρας στην περιοχή αλλάζει κατεύθυνση και ότι ένας βορειοανατολικός άνεμος ήταν αυτός που έσπρωξε τη φωτιά προς τον Γέρακα και την Ανθούσα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ