Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη Κλιμακίου ΝΔ στην Κέρκυρα – Στ. Γκίκας: «Σημαντικό το Έργο της Κυβέρνησης σε κεντρικό και τοπικό Επίπεδο» 

Στ. Γκίκας: «Σημαντικό το Έργο της Κυβέρνησης σε κεντρικό και τοπικό Επίπεδο» 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Θανάση Μπαλέρμπα και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος.

Κατά την επίσκεψη, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας συνόδεψε τα μέλη του κλιμακίου στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, αλλά και με επαγγελματικούς, θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το κλιμάκιο ήρθε σε άμεση επικοινωνία με φορείς και επαγγελματίες του νησιού, ώστε να γίνει καταγραφή των έργων και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση του πλούσιου κυβερνητικού έργου, το οποίο συζητήθηκε τόσο με τα κομματικά στελέχη της Κέρκυρας όσο και με τους φορείς.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στις εργατικές κατοικίες του Αγ. Ιωάννη, στο έργο που ολοκληρώθηκε στο γεφύρι της Άφρας κ.α. Επίσης ο Γ.Γ. Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών επισκέφθηκε στην Λευκίμμη το Δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση και περιόδευσε στην περιοχή συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Ζορμπά και Μανώλη Ορφανουδάκη.

Κατά την εκδήλωση – συνάντηση με τα στελέχη του Κόμματος και τους πολίτες που διοργανώθηκε στο τέλος του επίσημου προγράμματος του κλιμακίου, ο Στέφανος Γκίκας κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και μετρήσιμο έργο, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε ενδεικτικά σε σημαντικά έργα για την Π.Ε. Κέρκυρας τα οποία είτε υλοποιήθηκαν είτε δρομολογήθηκαν κατά την τελευταία τριετία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο ύδρευσης της Κέρκυρας,  στην παράδοση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους τους, στη δημιουργία δικτύου μαρινών για να μετατραπεί η Κέρκυρα σε Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού. Τόνισε επίσης την εξασφάλιση περίπου 30 εκατ. Ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού, ενώ σημείωσε και τις σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο του πολιτισμού. Τέλος, έδωσε έμφαση στο γεγονός, ότι για τους τέσσερεις Δήμους της Π.Ε. Κέρκυρας εξασφαλίστηκαν συνολικά 52 εκατ. Ευρώ για την υλοποίηση σημαντικών έργων.

Ο κ. Μπαλέρμπας εστίασε κυρίως στις δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και στην στήριξη που παρείχε το Υπουργείο την τελευταία τριετία στον Α΄ και Β΄ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κονταδάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και έδωσε κατευθύνσεις στα κομματικά στελέχη για την καλύτερη οργάνωση του επερχόμενου, εντός του 2023, προεκλογικού αγώνα. Στάθηκε ιδιαιτέρως στο ζήτημα της ενότητας των στελεχών και της προβολής του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Μαρινάκης κατά την τοποθέτησή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σημαντικό και πολύπλευρο κυβερνητικό έργο, στις μεταρρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν σε πολλούς τομείς και στις σημαντικές επιτυχίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε συσπείρωση και ενότητα, ενώ τόνισε και την ανάγκη επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου σε όλη την Επικράτεια. Τέλος, δήλωσε με έμφαση ότι με την συμμετοχή όλων των στελεχών οι επόμενοι εκλογικοί αγώνες θα φέρουν ξανά νίκες στην Νέα Δημοκρατία, με πρώτη στις Βουλευτικές Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ