Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Πρόκληση» η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, λέει η Ρωσία – Η Κίνα έχει δικαίωμα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει την κυριαρχία της

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν «σαφή πρόκληση», με στόχο τον περιορισμό της Κίνας

Ανακοίνωση υποστήριξης προς την Κίνα
εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, αναφορικά με την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, κάνοντας λόγο για «σαφή πρόκληση» των ΗΠΑ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να πάρει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της», χαρακτηρίζοντας «σαφή πρόκληση» την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Η κινεζική πλευρά έχει το δικαίωμα να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας όσον αφορά το πρόβλημα της Ταϊβάν», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν «σαφή πρόκληση», με στόχο τον περιορισμό της Κίνας.

⚡️ Заявление МИД России в связи с визитом на Тайвань спикера Палаты представителей США Н.Пелоси 2 августа на Тайвань…

Δημοσιεύτηκε από Russian Foreign Ministry – МИД России στις Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022

Η Μόσχα υποστήριξε το Πεκίνο νωρίτερα σήμερα σε σχέση με την επίσκεψη αυτή, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι το ταξίδι της Νάνσι Πελόζι θα θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τροχιά σύγκρουσης με την Κίνα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ