Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαράκη: Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι στόχος είναι η στήριξη του εγχώριου τουρισμού

Στην αυξημένη τουριστική κίνηση
που καταγράφει η χώρα μας, τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «οι ταξιδιώτες ψηφίζουν Ελλάδα, με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό», μία επιτυχία που πιστώνεται στην Ελλάδα και στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στα αεροδρόμια.

Μάλιστα, η υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε πως στα αεροδρόμια η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με όσα παρατηρούνται στο εξωτερικό, όπου σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις.

«Βρετανοί και Αμερικανοί πρωταγωνιστούν φέτος στην Ελλάδα»

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε πως σε κάποια μέρη αναμένεται να ξεπεραστούν τα νούμερα του 2019, καθώς συναντάται πολύ μεγάλη αύξηση στις αφίξεις, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τον αριθμό των ξένων ταξιδιωτών που ήρθαν στη χώρα μας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ ανέφερε πως «ο κόσμος δαπανά χρήματα. Οι Αμερικανοί δαπανούν χρήματα, όπως και οι Βρετανοί».

Ακόμα, σημείωσε ότι η αγορά που πρωταγωνιστεί φέτος στην Ελλάδα είναι η Βρετανία και ακολουθεί η Γερμανία, ενώ όπως είπε ισχυρό είναι το κύμα και από την Αμερική.

«Στόχος μας η στήριξη του εγχώριου Τουρισμού»

Παράλληλα, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι στόχος είναι η στήριξη του εγχώριου τουρισμού.

Φέτος καταγράφεται υψηλή τάση των Ελλήνων να πηγαίνουν στον τόπο καταγωγής, ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει και μια αυξητική τάση προς τους παραδοσιακούς προορισμούς, γεγονός που οφείλεται και στα προγράμματα στήριξης, όπως ο «Κοινωνικός Τουρισμός» και το «Τουρισμός για όλους».

«Νέα κλήρωση για το “Τουρισμός για Όλους” από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά»

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», δήλωσε ότι θα μπουν κι άλλοι δικαιούχοι, σημείωσε ότι θα γίνει και νέα κλήρωση από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά, ενώ επισήμανε ότι τα προγράμματα αυτά θα ισχύουν μέχρι το 2025.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ