Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Βάζει στο στόχαστρο τους 40άρηδες – Φόβοι για νέο κύμα μετά την επιστροφή από διακοπές

Προβληματίζει η αύξηση των θανάτων

Συνεχίζεται ο «χορός» των κρουσμάτων
στους τουριστικούς προορισμούς, με την σκυτάλη από τους νέους να παίρνουν οι 40ρηδες.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι οι μολύνσεις μετακυλούν στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η αύξηση την ίδια στιγμή των θανάτων από κορoναϊό προβληματίζει τους ειδικούς.

«Βεβαίως δεν είναι καθόλου ευχάριστο όταν είχαμε μονοψήφιο αριθμό θανάτων τον Ιούνιο να έχουμε τώρα 50 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα και εκτός Σαββατοκύριακου 51, αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο», σημειώνει ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Πρωταθλήτρια σε απόλυτο αριθμό κρουσμάτων για το καλοκαίρι είναι η Κρήτη με 7.620 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Τα νησιά του Ιονίου ακολουθούν με 2.646 περιστατικά μολύνσεων ενώ οι Κυκλάδες με 1.744.

Στη Χαλκιδική, τον βασικό προορισμό των κατοίκων της βορείου Ελλάδος, σημειώθηκαν 2.202 κρούσματα, σχεδόν 2,5 χιλιάδες στην Εύβοια και 2.239 σε Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κι όλα αυτά ενώ ο Αύγουστο μόλις ξεκίνησε. Η επιστροφή των 30άρηδων και 40άρηδων από τις διακοπές μπορεί να προκαλέσει νέο κύκλο μολύνσεων, αυτήν τη φορά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιβράδυνση του έκτου πανδημικού κύματος θα καθυστερήσει εξαιτίας της μεγάλης κινητικότητας στους τουριστικούς προορισμούς, η οποία θα κορυφωθεί το επόμενο 15νθήμερο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ