Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας

Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας –ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού- βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 3/8/2022, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στη δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση όλων των Κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.

Τα αιτήματα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων είναι απολύτως δίκαια, δήλωσε ο βουλευτής απαιτώντας άμεσα την υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη (έστω) 13 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. «Πέρασε κιόλας ένας μήνας από τους πανηγυρισμούς για τις 13 προσλήψεις και δεν έχει γίνει ούτε μία. Τις περιμένουμε και τις 13 θέσεις ιατρών και σε δεύτερο χρόνο περιμένουμε την επαναπροκήρυξη των άγονων προκηρύξεων, όπως ακριβώς δεσμεύτηκαν κυβέρνηση, τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες και διοίκηση. Σε άλλη περίπτωση είναι απολύτως εκτεθειμένοι στον κερκυραϊκό λαό και μάλιστα για ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με την υγεία και τη ζωή μας», είπε ο κ. Αυλωνίτης. 

Ο βουλευτής επίσης καυτηρίασε, με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά στην Καρδιολογική Κλινική, την αντιμετώπιση της διοίκησης του Νοσοκομείου απέναντι σε επιστήμονες, εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και αντιμετωπίζουν αυταρχικές συμπεριφορές, υπερεργασία και απαξίωση. «Είμαι εδώ λοιπόν στο νοσοκομείο Κέρκυρας, κι όχι στις φιέστες της κυβέρνησης και του κ. Κικίλια για εγκαίνια μιας ιδιωτικής μαρίνας, για να δηλώσω την απεριόριστη στήριξή μου στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, για να δείξω την εκτίμησή μου στο έργο τους και την κατανόηση των δυσχερειών με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι και να ενημερώσω ότι για όλα αυτά τα προβλήματα και τις σοβαρές αρρυθμίες του Νοσοκομείου, αμέσως μετά τις θερινές διακοπές της Βουλής θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση, σε συνεργασία με τα σωματεία γιατρών και εργαζομένων. 

Το Νοσοκομείο ανήκει σε όλους μας, από την ορθή λειτουργία του εξαρτάται απολύτως η υγεία και η ζωή μας κι ουδείς δικαιούται να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια του στις εκκλήσεις των γιατρών και των εργαζομένων και να θέτει άλλες προτεραιότητες για τον τόπο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ