Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Οι Μαρίνες Δημιουργούν Προστιθέμενη Αξία για τον Τόπο μας»

Στ. Γκίκας: «Οι Μαρίνες Δημιουργούν Προστιθέμενη Αξία για τον Τόπο μας»

Επίσκεψη στην Κέρκυρα με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της νέας Μαρίνας στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανο Γκίκα, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και τους Αντιπεριφερειάρχεςστα Γραφεία της ΠΙΝ, συμμετείχε στην Τελετή των Εγκαινίων της Μαρίνας «Αλύπας» όπου τον υποδέχτηκε η Δήμαρχος κα Μερόπη Υδραίου, ενώ συναντήθηκε με τους Φορείς του Τουρισμού και το ΔΣ της Ένωσης Ξεναγών Κέρκυρας.

 Στην ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού τη φετινή χρονιά, που όπως είπε καταγράφει επίπεδα ρεκόρ, και τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ακόμη και 12 μήνες το χρόνο. Ανέφερε επίσης ότι θα επισκεφθεί επίσημα την Κέρκυρα στο τέλος της τουριστικής σεζόν για να γίνει ο απολογισμός της χρονιάς.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τον Τουρισμό «ατμομηχανή της οικονομίας μας» και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εξαιρετική δουλειά και προετοιμασία που προηγήθηκε, ώστε σήμερα να μετράμε επίπεδα ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών στη Χώρα μας.

Τόνισε ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταστεί η Κέρκυρα κέντρο θαλάσσιου τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή. Προς τούτο ανέπτυξε το πλάνο κατασκευής των πέντε νέων Μαρινών και συγκεκριμένα της Μαρίνας “mega yacht”, Λευκίμμης, “Καφέ Γυαλί”,  Ημερολιάς και Λάκκας Παξών, οι οποίες μαζί με τις Mαρίνες Γουβιών, Μπενιτσών και Αλύπας θα καταστήσουν πράγματι την Κέρκυρα σημείο αναφοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στον τόπο και φέρνοντας πλούτο στην οικονομία του νησιού. Όπως διευκρίνισε, η υλοποίηση των πέντε  Μαρινών εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Ναυτιλίας & ΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη για την άριστη συνεργασία και με τους Θεσμικούς Φορείς της Κέρκυρας, ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο project.

Τέλος ο κ. Γκίκας επισήμανε την ουσιαστική συμβολή του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και της Υφυπουργού κας Σοφίας Ζαχαράκη στη διευθέτηση ζητημάτων τόσο στο ΙΕΚ Τουρισμού, όσο και στην Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας.

Στην Τελετή των εγκαινίων παρέστη και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ