Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιά στη Νάξο: Δύσκολη νύχτα λόγω ισχυρών ανέμων – Δείτε βίντεο

Τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο

Tη δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κόρωνο Νάξου όπου συνεχίζει να καίει χορτολιβαδική έκταση και βοσκοτόπια η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή νότια του Αιολικού Πάρκου και επεκτάθηκε λίγο αργότερα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική παρόλο που η πυρκαγιά παρουσίαζει πλέον λίγο καλύτερη εικόνα, η κατάσβεσή της είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 7-8 μποφόρ και του δύσβατου σημείου της.

Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο. Ενισχύθηκαν οι δύναμεις με 19 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.



Τεράστια είναι η αγωνία των κτηνοτρόφων της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τα ζώα τους από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη η φωτιά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά είναι επικίνδυνη για τα ζώα της περιοχής και καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση τους.


Σ
την περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Να σημειωθεί ότι η φωτιά που είχε αρπάξει αρχικά η ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου Κορώνου κατασβέστηκε.

Ο καπνός από την πυρκαγιά έχει κατακλύσει τις γύρω περιοχές και έχει φτάσει μέχρι τα παράλια (Μουτσούνα, Λιγαρίδια κ.λπ.).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ