Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αντί να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο με προτάσεις, αναλίσκονται σε μικροπολιτική και ισοπεδωτική αντιπολίτευση»

Με αφορμή τις δηλώσεις αλλά και τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην Κέρκυρα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας,  Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία χρονιά που ο Τουρισμός καταρρίπτει κάθε ρεκόρ στη Χώρα μας και στην Κέρκυρα,  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρήκαν την ευκαιρία, με την επίσκεψη στην Κέρκυρα του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, να κάνουν μικροπολιτική αντιπολίτευση.

Ειδικά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πριν 3 χρόνια ήταν κυβέρνηση, αντί να σιωπά για την ανυπαρξία έργων και την παταγώδη αποτυχία σε ότι διαχειρίστηκε – παράδειγμα διαχείριση σκουπιδιών, ΧΥΤΑ Λευκίμμης κλπ, – βγαίνουν τα στελέχη του και με θράσος χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στην Κέρκυρα «ταξίδι αναψυχής», ενώ για τον προγραμματισμό μας για την ανάπτυξη των Μαρινών στην Κέρκυρα, αναφέρουν ότι «κανένας σχεδιασμός και κανένα έργο δεν τους πιστώνεται».

Επειδή η παλαιοκομματική και τοξική αυτή αντιπολιτευτική τακτική της «ισοπέδωσης» είναι δοκιμασμένη και δυστυχώς παραπλανά τους πολίτες, επανέρχομαι με περισσότερα συγκριτικά στοιχεία για την ανυπαρξία ΣΥΡΙΖΑ στον θαλάσσιο τουρισμό:

  1. Επί 4.5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να ενεργοποιήσει και να αδειοδοτήσει τις Μαρίνες ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ & ΑΛΥΠΑΣ. Αντίθετα επί Νέας Δημοκρατίας, το Υπουργείο Τουρισμού  και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, το κατάφεραν και μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα επωφελή για τον τόπο, δίνοντας ένα τέλος σε αυτό το δράμα της οπισθοδρόμησης.
  2. Επί 4.5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να δρομολογηθεί η Μαρίνα ΜΕΓΑ ΓΙΟΤ. Αντίθετα επί Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνον ολοκληρώθηκε η αναγκαία απαιτητική γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά προκηρύχθηκε και ο Διεθνής Διαγωνισμός, που μέσα στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η Β’ Φάση του, αυτή των Δεσμευτικών Προσφορών. Σύντομα θα υπάρχει Ανάδοχος σε ένα έργο που θα αλλάξει επί τα βελτίω την ποιότητα του τουρισμού στο νησί μας.
  3. Επί 4.5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να ολοκληρώσει την Μαρίνα στο «Καφέ Γυαλί», αφήνοντάς την στο έλεος του Θεού. Επί Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΟΛΚΕ, λύθηκε ο γραφειοκρατικός «γόρδιος δεσμός», προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός, υπεγράφη η Σύμβαση με τον Ανάδοχο και το έργο των 9.5 εκατ. € θα παραδοθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.  
  4. Επί 4.5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε απολύτως τίποτα για το λιμάνι της Λευκίμμης, αφήνοντάς το σε πλήρη εγκατάλειψη. Επί Νέας Δημοκρατίας εκπονήθηκε ολοκληρωμένο «master plan» για την ανάπτυξη του λιμένος και την δημιουργία παράλληλα τουριστικής Μαρίνας, ολοκληρώθηκε το γραφειοκρατικό σκέλος (ΕΣΑΛ κλπ.), βγήκε το teaser του Διεθνούς Διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 175.000 € για την μελέτη του νέου Επιβατικού Σταθμού Λευκίμμης (ο Διαγωνισμός μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη).
  5. Επί 4.5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ΗΜΕΡΟΛΙΑ. Επί Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε το βασικό γραφειοκρατικό σκέλος, ενώ εκπονήθηκε και προωθείται ταχύτατα για έγκριση το «master plan» για την κατασκευή της νέας τουριστικής Μαρίνας.

Εμείς στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα για την Χώρα μας. Συνιστά δε κεντρική πολιτική μας επιλογή να καταστεί η Κέρκυρα Σημείο Αναφοράς για τον Θαλάσσιο Τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αντί να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο με προτάσεις, αναλίσκονται σε μικροπολιτική και ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν.» 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ