Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αδειάζει η κλεψύδρα για τον 12χρονο Αρτσι – Οι γιατροί θα τερματίσουν τη μηχανική υποστήριξη

«Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του

Επίλογο στην τραγωδία θα δώσουν σε λίγη ώρα οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι. Χωρίς να έχουν πλέον άλλη νομική δυνατότητα να προσβάλουν την απόφαση, οι γονείς του ειδοποιήθηκαν ότι θα τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους σήμερα στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Μιλώντας στο Sky News η μητέρα του αγοριού, Χόλι Ντανς, είπε ότι από το νοσοκομείο τους έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες επιλογές.

«Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε καθώς απορρίφθηκε το αίτημα των γονιών για τη μεταφορά του 12χρονου σε ξενώνα.

Η έφεση που άσκησαν στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας απορρίφθηκε, με τον δικαστή να προτρέπει τους γονείς να αφήσουν τον μικρό Archi να φύγει ειρηνικά.

Μετά την απόφαση οι γονείς του 12χρονου απευθύνθηκαν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ξανά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο ωστόσο επανέλαβε ότι δεν θα παρέμβει.

artsi

Το είχαν κάνει και την Τετάρτη, αλλά και τότε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση.

Γιατί δεν επιτρέπουν τη μεταφορά του Archie σε ξενώνα

Η μητέρα του, Hollie Dance, η οποία έχει ορκιστεί να δώσει στον ετοιμοθάνατο γιο της ακόμη και το φιλί της ζωής, αν οι γιατροί του αρνηθούν το οξυγόνο μετά την απόσυρση της μηχανικής υποστήριξης ζωής, δήλωσε: «Όλες οι επιθυμίες μας ως οικογένεια έχουν απορριφθεί από τις Αρχές. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά συνεχίζουμε, γιατί αγαπάμε τον Archie και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε».

Οι γιατροί του πιστεύουν ότι η κατάσταση του Archie είναι πολύ ασταθής για μεταφορά και ότι η μεταφορά του με ασθενοφόρο σε διαφορετικό περιβάλλον «πιθανότατα θα επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση που επιθυμεί να αποφύγει η οικογένεια, ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και προσωπικό στο ταξίδι».

Και ένας δικαστής συμφώνησε σήμερα με τους γιατρούς και δήλωσε: «Θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο… Ελπίζω τώρα να δοθεί στον Archie η ευκαιρία να πεθάνει ειρηνικά, με την οικογένεια που σήμαινε τόσα πολλά γι’ αυτόν, όπως σαφώς και ο ίδιος γι’ αυτούς».

Στην απόφασή της η Justice Theis απέρριψε επίσης το αίτημα των γονέων για νέο εμπειρογνώμονα που θα αξιολογήσει τους κινδύνους από τη μεταφορά σε ξενώνα, προσθέτοντας ότι κατανοεί «το τεράστιο μέγεθος του τι μέλλει γενέσθαι για τους γονείς του Archie και την οικογένεια» και ότι «η άνευ όρων αγάπη και αφοσίωσή τους στον Archie είναι ένα χρυσό νήμα που διατρέχει αυτή την υπόθεση».

Η συγκλονιστική ιστορία του

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον μαθητή τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο Royal London δήλωσαν ότι ο Archie είναι νεκρός εγκεφαλικά, προκαλώντας μια μακρά αλλά τελικά αποτυχημένη νομική μάχη της οικογένειάς του για να συνεχίσει τη θεραπεία του με μηχανική υποστήριξη ζωής με την ελπίδα ότι θα ανακάμψει.

Το παιδί βρίσκεται σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητο στο σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ στις 7 Απριλίου και διατηρείται στη ζωή με ένα συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων και μηχανική υποστήριξη.

Η μητέρα του Archie πιστεύει ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση όταν έχασε τις αισθήσεις του. Από τότε δεν συνήλθε ποτέ. Η Dance δήλωσε ότι ήθελε ο γιος της να «περάσει τις τελευταίες του στιγμές» μαζί με την οικογένειά του ιδιαιτέρως, παραπονούμενη για την έλλειψη ιδιωτικότητας στο νοσοκομείο.

Δήλωσε στο Times Radio την Πέμπτη: «Δεν μπορούμε να έχουμε καν την ευκαιρία να είμαστε σε ένα δωμάτιο μαζί ως οικογένεια χωρίς νοσοκόμες».

Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία ιδιωτικότητα, και γι’ αυτό, και πάλι, τα δικαστήρια συνεχίζουν να μιλούν για αυτόν τον αξιοπρεπή θάνατο – γιατί δεν μας επιτρέπεται να πάμε το παιδί μας σε έναν ξενώνα και να περάσουμε τις τελευταίες του στιγμές, τις τελευταίες του ημέρες μαζί ιδιωτικά;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ