Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος – Επιχειρούν 115 πυροσβέστες – «Πνιγμένη» στους καπνούς η Χαλκίδα (Εικόνες, βίντεο)

57 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Στο Άγιο Όρος, στη Χαλκίδα και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων ξέσπασαν φωτιές για τις οποίες  κινητοποιήθηκαν επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί κατά την τελευταία ώρα. Η φωτιά στο Άγιο Όρος ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται περιοχές με πληθυσμό ή εγκαταστάσεις.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, ενώ από αέρος θα συνεχίσουν να συνδράμουν, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο του halkidikinews



Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Χαλκίδα

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστκές δυνάμεις περιόρισαν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Χαλκίδα και πλέον έχει απομείνει ένα μέτωπο προς τη Νέα Λάμψακο, στο οποίο επιχειρεί το σύνολο των μέσων. Στα 2 από τα 3 μέτωπα της φωτιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τις φλόγες και αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται περισσότερο με τις αναζωπυρώσεις περιμετρικά, ενώ 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη συνεχίζουν τις πτήσεις στα κρίσιμα σημεία των μετώπων.

Στο σημείο έχουν φτάσει δασοκομάντος της πυροσβεστικής αλλά και πυροσβέστες με επίγεια μέσα, ενώ συνεχίζουν τις ρίψεις τους τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη.

xalkida-fotia-skaigr

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που είναι στην πρώτη γραμμή, «αν περιοριστεί η φωτιά σε εκείνο το σημείο, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για να την ελέγξουμε στη συνέχεια».

Τέλος, αρχίζει και καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς μέσα στην πόλη της Χαλκίδας και την παραλιακή ζώνη.

xalkida

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής στην Κόνιτσα υπάρχει δυσκολία πρόσβασης λόγω της κακής κατάστασης του δασικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα έχουν κινητοποιηθεί 23 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Τέλος, άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παλαιά Επίδαυρο. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, σύμφωνα με την ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter. Επίσης, οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλική, του δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ