Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το παρασκήνιο των παραιτήσεων – «Ναι» από την κυβέρνηση σε Εξεταστική για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Σε ό,τι αφορά στον κ. Δημητριάδη, η παραίτηση του αποδίδεται στη στοχοποίησή του και το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και στη συνέχεια του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, οι οποίες βέβαια σύμφωνα με την κυβέρνηση δε συνδέονται, με αφορμή την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οπού αναμένεται από τον Σεπτέμβριο να δοθεί σκληρή μάχη.

Η άκρη του νήματος

H ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού σχετικά με τους λόγους παραίτησης του επικεφαλής της ΕΥΠ ανέφερε πως «ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Όπως γράφουν σήμερα τα Παραπολιτικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η λανθασμένη επισύνδεση, για την οποία δεν είχε μάλιστα ενημερωθεί από τη διοίκηση της ΕΥΠ το πρωθυπουργικό γραφείο, ήταν εκείνη που αφορούσε τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, όταν αυτός ήταν ακόμη ευρωβουλευτής και είχε μπει στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος.

Από την άλλη πλευρά, στο φως έρχονται πληροφορίες που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η ΕΥΠ χαρακτήρισε τη νόμιμη επισύνδεση σε βάρος του κ. Ανδρουλάκη ως δικαιολογημένη και προχώρησε στην αίτηση επισύνδεσης.

Όπως γράφουν σήμερα τα Παραπολιτικά, σύμφωνα με αυτές τις πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΥΠ πληροφορήθηκε από δύο μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, με τις οποίες έχει σταθερό πεδίο συνεργασίας, πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επαφές με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που λειτουργούσαν για λογαριασμό κινεζικών παρασκηνιακών συμφερόντων. Εκτοτε, πράγματι ξεκίνησε η διαδικασία επισύνδεσης, όπως προβλέπεται νομικά και θεσμικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Δημητριάδη, η παραίτηση του αποδίδεται στη στοχοποίησή του και το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του ως ο πιο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να πληγεί ο πρωθυπουργός. Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το Predator, ενώ σύμφωνα με το skai.gr ο ίδιος προκείμενου να υπερασπιστεί τον εαυτό του προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές κατά όσων τον εμπλέκουν σε υποθέσεις με το παράνομο λογισμικό.

Τέλος, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι αδιαμφισβήτητη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ