Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Συναγερμός για την αύξηση της νοσηλείας παιδιών

Συνολικά περισσότερα από 70 παιδιά παρακολουθούνται στα νοσοκομεία της χώρας

Ανησυχία προκαλκεί η αύξηση των παιδιών που νοσηλεύονται με κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

Συνολικά περισσότερα από 70 παιδιά έχουν κάνει εισαγωγή. Τα 61 στην Αττική, πέντε στην Πάτρα, 8 στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τέσσερα στα Χανιά, σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα βρέφος 5 ημερών με κοροναϊό, ενώ ένα κοριτσάκι 3 ετών θετικό στον ιό έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα 24ωρα.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται προληπτικά και ένα νεογνό, μόλις 5 ημερών, που γεννήθηκε από μητέρα που επίσης νοσεί.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα τρία παιδιά. Αναμεσά τους και ένα βρέφος 10 ημερών θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο για πιο εντατική παρακολούθηση.

«Αν ένα παιδί έχει πυρετό θα πρέπει να επικοινωνεί με τον παιδίατρο του προκειμένου, ξέροντας το ιστορικό ο παιδίατρος, να καθορίσει αν πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις ή τι άλλα μέτρα πρέπει να πάρει το κάθε παιδί», δήλωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Ενθαρρυντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία κυρίως με υψηλό πυρετό, που διαρκεί μόλις λίγες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ