Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης: Νόμιμη αλλά θεσμικά απαράδεκτη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Πρόσθεσε επίσης πως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένα με όσα έγιναν

Την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αρχικά το αν ήταν παράνομη ή όχι η παρακολούθηση, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Υπεραμύνθηκε δε των ενεργειών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, αποδέχτηκε την παραίτηση του «δεξιού του χεριού» Γ. Δημητριάδη και ζήτησε την παραίτηση του Επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων. Στη συνέχεια αποδέχθηκε τόσο το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, όσο και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει η Βουλή μια βδομάδα νωρίτερα και να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως η παρακολούθηση ήταν νόμιμη μεν, αλλά θεσμικά απαράδεκτη.

Πρόσθεσε επίσης πως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένα με τα όσα έγιναν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για το ζήτημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης την σχολίασε σημειώνοντας ότι «ο Πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους».

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Αληθινός και ανθρώπινος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, ήταν νόμιμη μεν λάθος δε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ