Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μουντιάλ 2022: Ο Φίλιπ Λαμ μποϊκοτάρει τη διοργάνωση του Κατάρ

«Δεν θα πάω ούτε σαν φίλαθλος στο Μουντιάλ του Κατάρ, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σημαντικά» δήλωσε ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας του Μουντιάλ 2014.

«Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν θέλω να πάω εκεί. Προτιμώ να παρακολουθώ το τουρνουά από το σπίτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην ανάθεση ενός τουρνουά», δήλωσε ο Φίλιπ Λαμ. Τονίζοντας ότι δεν πρέπει να συμβεί ξανά στο μέλλον κάτι αντίστοιχο. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μέγεθος της χώρας… όλα αυτά, φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Και οι παίκτες δεν μπορούν να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία. Όπως υποστήριξε, αν έπρεπε να έκανε το ταξίδι στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα ήταν διαφορετικά «Αν έπρεπε να κάνω το ταξίδι υποχρεωτικά ως επικεφαλής του Euro 2024, θα ήταν διαφορετικά» σημείωσε.

Ο πρώην αμυντικός της Εθνικής Γερμανίας και της Μπάγερν, που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 στη Βραζιλία, σε συνέντευξή του στο Kicker αποκάλυψε ότι δεν συμμετάσχει στην γερμανική αποστολή στη διοργάνωση, επικαλούμενος την έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

Ο Φίλιπ Λαμ θεωρείται από τους καλύτερους ακραίους μπακ της εποχής του. Με την Εθνική Γερμανίας είχε 113 συμμετοχές και ήταν αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 2014 στη Βραζιλία. Σταμάτησε να παίζει το 2017 δίχως να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ