Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΔΕΕΠ Κέρκυρας για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Το τελευταίο διάστημα η ΕΓΕΣΥΚ και το ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με σειρά ανακοινώσεων τους, προσπαθούν να δώσουν μια εικόνα ενός δήθεν προβληματικού Νοσοκομείου, βάζοντας πάνω απ’ όλα τον συνδικαλιστικό τους οίστρο και μηδενίζοντας εντελώς το έργο της Διοίκησης.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, προστίθενται (περιέργως…) και οι ανακοινώσεις της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, που ενίοτε ξυπνά από το λήθαργο της και «πυροβολεί» με διασταυρούμενα πυρά  κατά του ίδιου στόχου.

Έχει δε τόσο «τοξικότητα» η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που στρέφεται ακόμη και κατά του Βουλευτού της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα με ειρωνικά σχόλια που υποβιβάζουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αγνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις προ ολίγων εβδομάδων με την παρέμβαση του Στέφανου Γκίκα, η Τροπολογία για την ένταξη της Κέρκυρας στην άγονη περιοχή Α’ (που είχε απορριφθεί, ως Τροπολογία ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) έγινε νόμος του κράτους. Επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι το Νοσοκομείο Κέρκυρας στην τελευταία προκήρυξη παίρνει 8 μόνιμους γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων που θα βοηθήσουν σημαντικά το Γ.Ν.Κ. και φυσικά η προσπάθεια θα είναι στην επόμενη προκήρυξη του ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, να καλυφθεί η συνολική απαίτηση του Νοσοκομείου μας με τους υπολειπόμενους 4 γιατρούς.

Επειδή όμως η κοινωνία δεν πρέπει να χάσει την εμπιστοσύνη της στην πιο σημαντική Μονάδα Υγείας του τόπου μας, οφείλουμε να παρουσιάσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος, η οποία είναι η εξής:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.

Οι ιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, όπως και όλοι οι ιατροί του Γ.Ν.Κ. εφημερεύουν σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Ν.4498/2017 με τις όποιες τροποποιήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα

Στην περίπτωση που συζητήθηκε πολύ στα ΜΜΕ τελευταία, με αφορμή τις ανακοινώσεις των σωματείων, αναφέρεται ότι, ο ιατρός της Καρδιολογικής κλινικής, συνόδευσε ένα επείγον καρδιολογικό περιστατικό (διακομιδή) στα Ιωάννινα, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από το πρωί του Σαββάτου, που ολοκλήρωσε την ενεργή εφημερία του και αντικαταστάθηκε, έως και το μεσημέρι που κλήθηκε (on call), είχε την επιλογή να είναι εκτός Νοσοκομείου. Κανείς δεν του στέρησε τα δικαιώματα του ως εργαζομένου, όλοι δε οι Ιατροί του ΓΝΚ υπάγονται στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

Καμία αλλαγή στις οργανικές θέσεις δεν προέκυψε με την παρούσα Διοίκηση και από την παρούσα Κυβέρνηση.

Αντιθέτως, με τον τελευταίο Οργανισμό Νοσοκομείου Κέρκυρας, που ψήφισε και θέσπισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, συγχωνεύτηκαν η Α΄ και Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ του Νοσοκομείου μας σε (1) ΜΙΑ, με αποτέλεσμα να παγιωθούν και οι οργανικές θέσεις των ιατρών σε εννέα (9) και επίσης, παγιώθηκαν οι οργανικές θέσεις της ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ σε επτά (7).

Με την τελευταία πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου υπηρετούν πέντε (5) ιατροί. Επομένως περιγράφεται μια κατάσταση που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, η οποία, αν μη τι άλλο, είναι καλύτερη από ότι συνέβαινε στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Καμία άσκοπη μετακίνηση προσωπικού ή αυταρχικότητα από την Διοίκηση δεν υπάρχει. Όλες οι μετακινήσεις του προσωπικού έγιναν με μοναδικό κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και με έγγραφες εισηγήσεις των Διευθυντών.

Είναι, πραγματικά, θλιβερή η προσπάθεια κάποιων να αναγάγουν τα προσωπικά τους ζητήματα/προβλήματα σε ζητήματα/θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης. Πρέπει κάποιοι να ξεχωρίσουν το ένα από το άλλο. Ειδάλλως θα προκαλείται συνεχώς σύγχυση στην κοινωνία, που δεν την χρειάζεται, αντιθέτως προκαλεί ζημιά.

Σε δύσκολους καιρούς, ο τομέας της Υγείας είναι ο πιο ευαίσθητος, Διοίκηση του Νοσοκομείο μας, Γιατροί, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε ο τομέας αυτός να κρατηθεί αλώβητος για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Οι  μικροπολιτικές τακτικές δεν βοήθησαν κανέναν.

Η Υγεία είναι ένα αγαθό που απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία των λειτουργιών του, χωρίς προκαταλήψεις.

Καλούμε όλους τους φορείς και παράγοντες του Νοσοκομείου να συνεργαστούν με την Διοίκηση του για το καλό της κοινωνίας. Ο μόνιμος διχασμός, και μάλιστα πολλές φορές επίπλαστος, μόνο φθορά και ζημιά θα προκαλεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ