Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα δεν θα μπει σε λογική έντασης, ξεκαθαρίζουν διπλωματικές πηγές – Απάντηση στο ρεσιτάλ προκλήσεων

Έξαρση της τουρκικής ρητορικής μετά τον απόπλου του γεωτρύπανου

Έξαρση σημειώνουν οι προοκλήσεις της Τουρκίας
τα τελευταία 24ώρα, ιδιαίτερα μετά τον απόπλου του τέταρτου πλωτού γεωτρυπάνου που ξεκίνησε για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα, μέσω διπλωματικών πηγών, ξακαθαρίζει πως δεν θα μπει σε διαδικασία εντάσεων με την Τουρκία, απαντώντας την ακραία ρητορική του Τούρκων υπουργών Τσαβούσογλου και Ακάρ

«Δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική έντασης της τουρκικής πλευράς για να μπούμε στο «παιχνίδι» ανακοινώσεων και αλλεπάλληλων δηλώσεων. Αυτή, άλλωστε, είναι η πάγια θέση της ελληνικής διπλωματίας», τονίζεται σχετικά.

«Οι τουρκικές θέσεις που ακούμε δεν είναι νέες. Εάν, εφ’ όσον και όταν υπάρξουν νέα τουρκικά ανυπόστατα επιχειρήματα περί αποστρατιωτικοποίησης και της εθνικής κυριαρχίας στο Ανατολικό Αιγαίο, μόνο τότε θα υπάρξουν και αντίστοιχες απαντήσεις στους αρμόδιους οργανισμούς», προστίθεται.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η τελευταία επιστολή της Αθήνας προς τα Ηνωμένα Έθνη είναι απόλυτα επαρκής και καταρρίπτει τα τουρκικά, έωλα επιχειρήματα.

Για τις τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό καταγράφεται στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την Ελλάδα από το 1995 με το casus belli, είναι αυτή που διαθέτει στα παράλια της Μικράς Ασίας την στρατιά του Αιγαίου και έχει το μαύρο προηγούμενο της εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ