Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: «Χρυσή» η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην

Πρωταθλήτρια ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η 38χρονη πρωταθλήτρια έγινε πρωταθλήτρια πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.

Tερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, καλύπτοντας την απόσταση σε δύο ώρες και 47 λεπτά.

Η πρωταθλήτρια, είχε… προειδοποιήσει για την εξαιρετική της κατάσταση, τον προηγούμενο μήνα, καθώς τερμάτισε 4η στην ίδια απόσταση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς το 2004 η Αθανασία Τσουμελέκα είχε στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση στον τελικό των 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον, πριν από έναν μήνα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πέρυσι, είχε τερματίσει όγδοη στα 20 χλμ. βάδην.

Στη μάχη του μήκους ο Τεντόγλου

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει και αυτός ένα μετάλλιο στον αποψινό τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ