Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Christina O»: Η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση μαγνήτισε τα βλέμματα

Το υπερπολυτελές γιοτ προσφέρεται προς ενοικίαση στο διεθνές jet set

Η ιστορική θαλαμηγός «Christina O»
, που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, πέρασε πρόσφατα από τον Ισθμό της Κορίνθου και τη στιγμή απαθανάτισε το korinthostv.

Η θρυλική Χριστίνα του Έλληνα κροίσου κατασκευάστηκε το 1943 ως η φρεγάτα Stormont (GRT 1602), ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως συνοδευτικό σκάφος των νηοπομπών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στις συμμαχικές δυνάμεις. Πήρε, μάλιστα, μέρος στην Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας.

Ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και στη συνέχεια ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε μάλιστα το όνομά της κόρης του, Χριστίνας.

Στο Δημόσιο

Μετά το θάνατο του Ωνάση η θαλαμηγός, πέρασε από την κόρη του Χριστίνα το 1978 στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου για χρήση από τον εκάστοτε αρχηγό του κράτους. Το σκάφος ουσιαστικά παροπλίστηκε.

Ανακαίνιση

Ύστερα από 20 χρόνια αγοράστηκε από τον εφοπλιστή Ιωάννη Παύλο Παπανικολάου και ανακαινίστηκε αντί του αστρονομικού ποσού των 50 εκατ. δολαρίων το 2001.

Το ιρλανδικών συμφερόντων πλέον «CHRISTINA O.» προσφέρεται προς ενοικίαση στο διεθνές jet set. Πιο πρόσφατο μεγάλο κοσμικό γεγονός που φιλοξενήθηκε στη θρυλική θαλαμηγό είναι ο γάμος του μοντέλου Χάιντι Κλουμ με τον κιθαρίστα των Tokio Hotel Τομ Κάουλιτζ τον περασμένο Αύγουστο στο Κάπρι της Ιταλίας παρουσία 120 καλεσμένων. Το κόστος της τελετής υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ