Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εντολή Πλεύρη για συλλογική σύμβαση ΕΟΠΥΥ – ΠΙΣ για τους ειδικούς γιατρούς

Το θέμα θέτει ο ΙΣΑ με επιστολή του στον υπουργό Υγείας – Έχει ήδη ψηφισθεί η σχετική διάταξη νόμου

Εντολή στη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για να καταρτισθεί και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού και των ειδικών γιατρών – παρόχων του ΕΟΠΥΥ, έχει ήδη δώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με την οποία ζητά τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης των ιατρών παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ, κατά το πρότυπο των φαρμακοποιών ή φυσικοθεραπευτών, επισυνάπτοντας σχετικό σχέδιο. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά αποτελεί όχι μόνο πολιτική του δέσμευση, αλλά και μέσο για την κατά νόμο επίτευξη των σκοπών των Ιατρικών Συλλόγων (πρβλ. αρθρ. 292 του ν. 4512/2018- ΦΕΚ Α 5)”…

Σημειώνεται ότι στο προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον προσωπικό γιατρό περιλαμβάνεται άρθρο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του ΠΙΣ – Ιατρικών Συλλόγων για τους ειδικούς γιατρούς – παρόχους του Οργανισμού.

Συνεπώς, η πρόταση του ΙΣΑ κινείται ακριβώς στη λογική, την οποία προωθεί και επιθυμεί επίσης ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης για το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ