Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερντογάν – Ζελένσκι: Μνημόνιο για την κοινή ανοικοδόμηση υποδομών που καταστράφηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή της τουρκικής πλευράς στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη. Παράλληλα, μνημόνιο συνεργασίας για την ανοικοδόμηση των ουκρανικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, υπέγραψαν σήμερα Τουρκία και Ουκρανία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Λβιβ.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μους και τον Ουκρανό υπουργό Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, στην ουκρανική πόλη Λβιβ, μετά από διμερείς συνομιλίες μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ooijoijoioi

«Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή της τουρκικής πλευράς στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών.

Το υπουργείο στην Ουκρανία ανέφερε ότι θα σχηματιστεί κοινή ομάδα εργασίας για την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων και την ανάπτυξη συγκεκριμένων έργων συνεργασίας. «Οι τουρκικές επιχειρηματικές και κυβερνητικές δομές θα είναι σε θέση να αναπτύξουν συγκεκριμένα έργα ανασυγκρότησης, καθώς και να παρέχουν συμβουλευτική και τεχνική βοήθεια», πρόσθεσε.

«Είμαστε ευγνώμονες στους Τούρκους εταίρους μας για τις προθέσεις τους να συνεργαστούν για την ανοικοδόμηση των υποδομών που καταστράφηκαν από τη Ρωσία. Αυτό διευκολύνεται επίσης από την εκτεταμένη εμπειρία της τουρκικής επιχειρηματικής συμμετοχής στην κατασκευή δρόμων και γεφυρών, ιδίως για τα μεγάλα έργα μας – τις γέφυρες Ζαπορίζια και Κρεμεντσούκ. Αναγνωρίζουμε τις τουρκικές επιχειρήσεις ως αξιόπιστο εταίρο, επομένως αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα επιτύχουμε συγκεκριμένα πρακτικά αποτελέσματα κοινής ανασυγκρότησης», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών.

*Φωτογραφίες Reuters

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ