Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συγκλονίζει η μαρτυρία πρόσφυγα στον Έβρο: «Οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δύο νησιά»

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες στον Έβρο επιβεβαιώνουν, ότι οι Τούρκοι τους ανάγκασαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του κατηγορεί την Τουρκία ότι επιχειρεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα, σχετικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο. Την ίδια ώρα, γυναίκα πρόσφυγας αποκαλύπτει ότι οι Τούρκοι τους έσπρωξαν σε ελληνικό έδαφος.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες στον Έβρο επιβεβαιώνουν, ότι οι Τούρκοι τους ανάγκασαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν 2 φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία, σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν, σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο πλευρών, της ελληνικής και της τουρκικής», δήλωσε πρόσφυγας.

Αποδεικνύεται ότι η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το δράμα κατατρεγμένων ανθρώπων, χωρίς μάλιστα ίχνος ανθρωπιάς, καθώς μεταξύ των συγκεκριμένων 38 μεταναστών ήταν μία έγκυος και 7 παιδιά.

Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνοριακό ζήτημα

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τους μετανάστες στον Έβρο κατηγορεί την Άγκυρα ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ενδεχομένως συνοριακό ζήτημα.

«Αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό –προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα. Απέναντι σε αυτή την νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

«Κυβερνούν με ψέματα και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». Και σήμερα ούτε συγγνώμη. Καμία τύψη, καμιά νύξη ανθρωπιάς», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μέσα στην μικροκομματική τύφλωσή του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διευκρινίσεις καθώς  λένε πως η συγκεκριμένη νησίδα εμφανίζεται στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη πίεση στα σύνορα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ