Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με  ΓΓ  Υπουργείου Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και Διοικητή 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη και μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου,  είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας  κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Δομές Υγείας της Κέρκυρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ).

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την επικείμενη πρόσληψη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας 8 μονίμων Ιατρών και 52 μονίμων νοσηλευτών. Τόνισε όμως την αναγκαιότητα για περαιτέρω στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρούς  κρίσιμων ειδικοτήτων στην επόμενη προκήρυξη του Υπουργείου.

Ακόμη ευχαρίστησε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την ανταπόκριση του στο αίτημα για επιπλέον ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Παξών με 2 γιατρούς για τον μήνα Αύγουστο. Επιπρόσθετα ζητήθηκε η τοποθέτηση αγροτικού ιατρού στο νέο Περιφερειακό Ιατρείο Λάκκας.

Κατά την συζήτηση ο Βουλευτής έθεσε  στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη ίδρυσης Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς περίπου το 60% των διακομιδών ασθενών αφορά τέτοιου είδους ιατρικά περιστατικά.

Αναφορικά με την λειτουργία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας ο Βουλευτής ζήτησε επίσπευση της πρόσληψης διασωστών, ώστε να λειτουργούν τα αναγκαία ασθενοφόρα ανά βάρδια. Ζήτησε επίσης την επιτάχυνση από το ΕΚΑΒ των διαγωνιστικών διαδικασιών για την απόκτηση των 18 νέων Ασθενοφόρων μέσω προκήρυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ζήτησε επίσης από την 6η ΥΠΕ την υπογραφή σύμβασης με Εταιρείες Ιδιωτικών Ασθενοφόρων που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να καλύψει το ΕΚΑΒ  περιστατικό (πρόσφατα ψηφίστηκε σχετική διάταξη στην Βουλή).

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης της περιουσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Το θέμα αυτό άλλωστε εμπίπτει στις κύριες αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα και αποτελεί έναν εκ των λόγων της επίσκεψης του στην Κέρκυρα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ