Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κρήτη: «Μας επιτέθηκαν με λάμα 20 εκατοστών, το αγροτικό πήγε να μας λιώσει» – Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί τουρίστες

«Είναι τρομακτικό να έρχεται κάποιος καταπάνω σου με ένα μαχαίρι, η αδελφή μου έκλαιγε» περιέγραψε ο ένας γιος της οικογένειας.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια Γερμανών τουριστών,  τους οποίους καταδίωξε οδηγός αγροτικού στην Κρήτη για μια… προσπέραση.

Ο πατριός και τα τρία αδέλφια, έχουν συγκλονιστεί από την φονική επίθεση και ζητούν την άμεση σύλληψη των δραστών. Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην ΕΡΤ περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο, που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου.

Το περιστατικό συνέβη στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής (19/8). Ένα αγροτικό 4Χ4 προσέκρουσε ελαφρά στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των Γερμανών. Οι γερμανοί «τόλμησαν» να ζητήσουν τα στοιχεία του παραβάτη και εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης τους. Όπως διηγήθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ η οικογένεια, τα δύο αγόρια, η κοπέλα και ο πατριός τους ο 35χρονος κρητικός επιτέθηκε με μανία εναντίον τους με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών!

«Είναι τρομακτικό να έρχεται κάποιος καταπάνω σου με ένα μαχαίρι, η αδελφή μου έκλαιγε» περιέγραψε ο ένας γιος της οικογένειας.

Ακολούθησε η παρέμβαση άλλων ντόπιων, αλλά το θρίλερ δεν σταμάτησε εκεί.

Η οικογένεια επιχείρησε να απομακρυνθεί χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Τα θύματα, που έρχονται για τρίτη φορά στην Κρήτη, περιέγραψαν το πως έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την αστυνομία , η οποία τους κάλεσε μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

amaxi

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΧΑΝΊΩΝ η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κα Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίζει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ