Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυπριακή ΑΟΖ: Βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αεριού στο οικόπεδο 6 – Τα σχέδια Ερντογάν και οι επόμενες κινήσεις Λευκωσίας και Αθήνας

Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου σε συνεργασία με τους ενεργειακούς κολοσσούς TOTAL και ΕΝΙ ανακοίνωσαν τον εντοπισμό εντυπωσιακού κοιτάσματος

Κοίτασμα φυσικού αερίου μαμούθ, ανακοίνωσε ότι εντόπισε στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ η κοινοπραξία ΕΝΙ TOTAL. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε προκλητικά ότι η βούληση του είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο σωστός σχεδιασμός και η επιμονή παρά τις αντιξοότητες που επέδειξε η Λευκωσία στο ενεργειακό της πρόγραμμα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

 Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου σε συνεργασία με τους ενεργειακούς κολοσσούς TOTAL και ΕΝΙ ανακοίνωσαν τον εντοπισμό εντυπωσιακού κοιτάσματος στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ στον στόχο Κρόνος 1.

 «Ο ταμιευτήρας που ανακαλύφθηκε έχει χαρακτηριστικά καλής μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας και διαθέτει, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου 2.5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.

 Η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου με ανάρτησή της επεσήμανε πως οι κινήσεις της Λευκωσίας στο ενεργειακό θα συνεχιστούν!

 «Ακολουθεί νέα γεώτρηση σε τεμάχιο 6, στόχο Ζευς 1», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Νατάσα, Πηλείδου.

 Σε ετοιμότητα Αθήνα και Λευκωσία

Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε ετοιμότητά τους καθώς αυξάνουν οι ενδείξεις πως η Άγκυρα έχει βάλει στο μάτι το τεμάχιο 6. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη πτήση τουρκικών κατασκοπευτικών πάνω από το συγκεκριμένο τεμάχιο, που αποκάλυψε το MEGA, αλλά και σημερινό δημοσίευμα του CNN TURK που αναφέρει πως το Ορούτς Ρέις είναι επιστρέφει στη Γαλάζια Πατρίδα.

 Στην Τουρκία, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και ο Ερντογάν έστρεψε και πάλι τα βέλη του στην Ανατολική Μεσόγειο.

 «Το Αμπντουλ Χαμίντ είναι το σύμβολο της βούλησης να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ