Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κώστας Αντετοκούνμπο για το Σερβία – Ελλάδα: «Δύσκολο παιχνίδι αλλά πάμε να νικήσουμε»

«Έχουμε δώσει αρκετά και καλά φιλικά σε αυτό το τουρνουά και ανυπομονούμε πλέον για τους επίσημους αγώνες»

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ είναι έτοιμη να δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα, αντιμετωπίζοντας τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Έτσι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο που κατάφερε να ξεσηκώσει πολλές φορές τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, ανυπομονεί για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ με τη Σερβία στο Βελιγράδι (25/8), αλλά και γι’ αυτόν που ακολουθεί με το Βέλγιο εντός. Θέλει να ξαναδεί γεμάτο γήπεδο, στέκεται στη σημασία που έχει γι’ αυτόν η παρουσία του κόσμου, αλλά και αυτή του αδελφού του Γιάννη και των άλλων έμπειρων παικτών στο πλευρό του.

«Νομίζω είμαστε αρκετά έτοιμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα στα επίσημα παιχνίδια», τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και προσθέτει: «Έχουμε δώσει αρκετά και καλά φιλικά σε αυτό το τουρνουά και ανυπομονούμε πλέον για τους επίσημους αγώνες».

Πρώτος αντίπαλος η Σερβία με μεγάλα αστέρια και μια πολύ δυνατή έδρα: «Σίγουρα η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και ξέρουμε ότι έχει πολύ καλή εξέδρα και πολύ θερμούς φιλάθλους στο πλευρό της, αλλά θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα πάμε εκεί με ένα στόχο να νικήσουμε».

Ο Αντετοκούνμπο περιμένει να δει γεμάτο γήπεδο για μία ακόμη φορά και στο ΟΑΚΑ: «Ναι, ναι, ναι… Περιμένω να δω ένα γεμάτο γήπεδο και να ακούω φασαρία!» Ο ίδιος φαίνεται να τρέφεται από αυτήν την ενέργεια: «Και βέβαια θέλω να ξαναδώ γεμάτο γήπεδο! Ο κόσμος είναι η ενέργειά μου! Όταν μετά από μια τάπα ή έναν κάρφωμα ακούω τον κόσμο μου δίνει ενέργεια για τη συνέχεια».

Η εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει συχνά συμβουλές στον μικρότερο αδελφό του δεν είναι και σπάνια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον Κώστα; «Σίγουρα είναι τέλειο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι και να έχεις και τα αδέλφια σου και τον Θανάση και τον Γιάννη να σε βοηθάνε, να σου μιλάνε. Είμαι ευγνώμων».

Βοήθεια όμως λαμβάνει και από άλλους συμπαίκτες πιο έμπειρους όπως ο Παπανικολάου, ο Σλούκας ή ο Παπαγιάννης: «Όλοι με βοηθάνε όσο μπορούν. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου όλοι, όσο μπορούν!»

Και τελευταία ερώτηση. Σύντομη ερώτηση, λιτή απάντηση με πλατύ χαμόγελο:

-Θα κάνουμε κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ;

«Το ελπίζω!».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ