Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τζανάκης: Τα πραγματικά εβδομαδιαία κρούσματα του κοροναϊού ενδέχεται να είναι πάνω από 150.000

Τι είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας για την πορεία της πανδημίας

Σε περισσότερα από 150.000
θα ανέρχονται τα πραγματικά κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατύπωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 60.000 με 80.000 κρούσματα στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ και εξήγησε ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Αν έχουμε 10.000-15.000 κρούσματα την ημέρα θα πρέπει να τον πολλαπλασιάσουμε επί 2 επί 3 για να βρούμε τα πραγματικά νούμερα. Επομένως αν αυτά τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν επί 7, πάμε στα 150.000 την εβδομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν το δηλώνουν»

Όπως σημείωσε, πολλοί είναι αυτοί που νοσούν και κάνουν απλώς ένα self test, χωρίς να το δηλώνουν και έτσι δεν καταγράφονται. Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία τόνισε ότι αν και υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων είναι αναντίστοιχος ο αριθμός των νοσηλειών.

Για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές συμβούλεψε πως για 3-4 ημέρες θα πρέπει να αποφύγουν επαφές με ευάλωτα άτομα κι αν αυτές είναι απαραίτητες, να γίνουν με χρήση μάσκας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ