Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξανθόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Η δήλωση του κ. Οικονόμου ότι δε γνωρίζει αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

«Όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι αν ήξερε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δε θα το επέτρεπε καταλαβαίνετε σε τι βέρντιγκο έχει πέσει η κυβέρνηση», επισήμανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε ό,τι αφορά την ακρόαση του προτεινόμενου ως επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπάρχουν σοβαρά πολιτικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Στις τοποθετήσεις των προσώπων σε διάφορες αρχές εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του προτεινόμενου, σημαντικό είναι το πολιτικό πλαίσιο όπου καλείται να λειτουργήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος.

«Εν μέσω της κρίσης με επίκεντρο τη λειτουργία της ΕΥΠ και τη δράση του προηγούμενου επικεφαλής, η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει αυθαίρετα έναν άνθρωπο για να στελεχώσει τη θέση. Θα έπρεπε να υπάρξει διαβούλευση, για να επιτευχθεί σύγκλιση. Θα έπρεπε να υπάρχει διακομματικότητα», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί ο πρωθυπουργός να προκαλέσει μια γενικότερη συζήτηση για το πώς πρέπει να λειτουργεί η ΕΥΠ, κλείνει το θέμα με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τον ορισμό και δεύτερου εισαγγελέα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Διαφωνούμε με τη χρονική επέκταση, γιατί αυτή τη στιγμή το σκάνδαλο της παρακολούθησης των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη είναι στο επίκεντρο της συζήτησης. Πρέπει να γίνει μια Εξεταστική για το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο εμπλέκεται το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά», συμπλήρωσε.

«Αν υπάρξουν θέματα επέκτασης αυτό θα το δει η Επιτροπή ή η πλειοψηφία μπορεί να προτείνει τη σύσταση νέας Εξεταστικής. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση στους πολίτες ότι πάμε για συμψηφισμούς και κουκούλωμα», συνέχισε ο ίδιος.

«Η δήλωση του κ. Οικονόμου ότι δε γνωρίζει αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η δήλωσή του είναι αμφίσημη και δημιουργεί περισσότερες σκιές», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι αν ήξερε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δε θα το επέτρεπε καταλαβαίνετε σε τι βέρντιγκο έχει πέσει η κυβέρνηση», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ