Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουμε αρκετά κρούσματα με πλήρη κινητικότητα, αλλά όχι την πίεση στο ΕΣΥ – Τι είπε για τα σχολεία

«Έχουμε ήδη αναπτύξει επιχειρησιακό σχέδιο για ανάπτυξη κλινών στο δημόσιο τομέα, αν χρειαστεί», επισήμανε ο υπουργός Υγείας

«Έχουμε αρκετά κρούσματα με πλήρη κινητικότητα, αλλά όχι την πίεση στο ΕΣΥ. Ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, έχουμε αντιικά φάρμακα, υπάρχει και φυσική ανοσία, ενώ ξέρουμε καλύτερα πια τον κοροναϊό
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην δημοσιογράφο Μπάγια Αντωνοπούλου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Με βάση αυτό τον γνώμονα χαράσσουμε την πολιτική μας για το φθινόπωρο, σε συνδυασμό ότι ο κόσμος θα κινείται σε κλειστούς χώρους και θα εμφανιστούν και άλλες λοιμώξεις, όπως η γρίπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μείωση και κάμψη του κύματος της πανδημίας. Επειδή η πανδημία θα κάνει κυματική πορεία, θα υπάρξει πάλι κάποια κλιμάκωση. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε άλλο κύμα», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

«Μας απασχολεί κατά πόσο τα κρούσματα πιέζουν το ΕΣΥ. Παρακολουθούμε στενά την πορεία της πανδημίας, αλλά είμαστε σε άλλη φάση», επισήμανε στη συνέχεια.

«Έχουμε ήδη αναπτύξει επιχειρησιακό σχέδιο για ανάπτυξη κλινών στο δημόσιο τομέα, αν χρειαστεί, με τον ιδιωτικό τομέα να μπει από την αρχή σε περίπτωση έντασης της πανδημίας, ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

«Παράλληλα με τον σχεδιασμό μας για τα εμβόλια, περιμένουμε τι συστάσεις θα υπάρξουν για τα επικαιροποιημένα εμβόλια στον ευρύτερο πληθυσμό. Η φιλοσοφία μας είναι να μην πάμε σε μέτρα και αν κι εφόσον χρειαστούν θα είναι τα απολύτως απαραίτητα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας στα ΜΜΕ και στους χώρους με συγχρωτισμό. Η φιλοσοφία μας είναι να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε ο ίδιος.

«Αν χρειαστεί τους χειμερινούς μήνες όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους θα εξεταστεί βάσει της πορείας της πανδημίας. Ακόμα και αν χρειαστούν παρεμβάσεις δε θα είναι παρεμβάσεις που θα θυμίζουν λοκντάουν, κοινωνική απομόνωση και περιορισμό δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι «η λογική είναι και τα σχολεία να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα, αλλά αναμένουμε να συνεδριάσει η Επιτροπή».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ