Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

NASA: Ακούστε τον ανατριχιαστικό ήχο μιας μαύρης τρύπας (Βίντεο)

Εσφαλμένη η αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα

Επιστήμονες της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος
κατάφεραν να καταγράψουν τα πραγματικά ηχητικά κύματα της τεράστιας μαύρης τρύπας που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξιακού σμήνους του Περσέα σε απόσταση 250 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

«Η λανθασμένη αντίληψη ότι δεν υφίσταται ήχος στο Διάστημα, εδράζεται στο ότι στο μεγαλύτερο μέρος του είναι κενό, κάτι που δεν επιτρέπει στα ηχητικά κύματα να ταξιδέψουν. Σε ένα σμήνος γαλαξιών υπάρχει τόσο πού αέριο ώστε καταφέραμε να «παγιδεύσουμε» τον ήχο», ανέφερε η ανακοίνωση της NASA.

Ο ήχος είναι επεξεργασμένος με άλλα δεδομένα, ώστε να μπορέσει να τον ακούσει το ανθρώπινο αυτί και ήδη προκαλεί πολλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι χρήστες λένε πως ακούγεται ακριβώς όπως φαντάζονταν ότι θα ηχούσε μια τεράστια μαύρη τρύπα.

Ο Δίας αποκαλύπτεται

Τις πιο λεπτομερείς εικόνες του Δία που έχουμε δει μέχρι τώρα κατέγραψε το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο της NASA James Webb.

Οι υπέρυθρες φωτογραφίες δείχνουν το Σέλας γύρω από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού συστήματος, τους δορυφόρους και τους δακτυλίους που τον περιβάλλουν με απίστευτη λεπτομέρεια, λένε αστρονόμοι.

Ο μεγάλος κόκκινος κύκλος είναι μια καταιγίδα που είναι τόσο τεράστια, που μπορεί να καταπιεί ολόκληρη τη Γη. Σύμφωνα με τη NASA η ίδια καταιγίδα καταγράφεται με λευκό χρώμα σε άλλες φωτογραφίες καθώς αντικατοπτρίζει το φως του Ήλιου.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb εκτοξεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και κατάφερε να αποτυπώσει τη βαθύτερη και πιο ευκρινή εικόνα του μακρινού σύμπαντος μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη και αναμένεται να αποτελέσει το κυρίαρχο εργαλείο για την ανακάλυψη του Διαστήματος για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ