Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο ενεργειακός εφιάλτης «ρίχνει» την σκιά του: Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου – Μέτρα εξοικονόμησης στην ΕΕ

Δεν μένει ανεπηρέαστη ούτε τη χώρα μας

Συνεχίζεται το «ράλι» στις τιμές του φυσικού αερίου. Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτοξεύθηκε η τιμή στα 314€/MWh, καθώς η ενεργειακή κρίση στη Γηραιά Ήπειρο δεν δείχνει σημάδια ανάσχεσης, με την πλειονότητα των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών κρατών να κάνει «αγώνα δρόμου», ώστε να δημιουργήσει αποθέματα αερίου ενόψει ενός εξαιρετικά δύσκολου χειμώνα.

Μάλιστα, το ενεργειακό βρέθηκε στο επίκεντρο και της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Έχουμε κάνει πολλά. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Είμαι επίσης χαρούμενος που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων.

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές χώρες αναγγέλλουν η μια μετά την άλλη προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ στην Ελλάδα ήδη ισχύει το πρόγραμμα «θερμοστάτης» για τα δημόσια κτίρια όπου προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών και μείωση της θέρμανσης τον χειμώνα κατά ένα βαθμό, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι ήδη βρίσκονται προτάσεις για ένα πιο σφιχτό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που θα προβλέπει σβηστά φώτα σε μνημεία και μείωση του οδοφωτισμού, με τους δήμους να σβήνουν την παροχή σε μία στις 10 λάμπες.

Ανάχωμα στην ενεργειακή ακρίβεια

Στα πλάνα της κυβέρνησης βρίσκεται η συνέχιση της στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι της ενεργειακής ακρίβειας έχοντας στη φαρέτρα της την υπέρβαση στα έσοδα για το επτάμηνο κατά 4,8 δισ. ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο σβήνουν και γράφουν το νέο πακέτο μέτρων της ΔΕΘ έχοντας καρφωμένο το βλέμμα στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ