Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τζόκοβιτς: Οριστικά εκτός US Open

Σε αναμενόμενη εξέλιξη φαντάζει η απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το φετινό US Open. Ο 35χρονος τενίστας δεν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, λόγω της απαγόρευσης της χώρας να εισέλθουν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του covid-19, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διοργάνωσης.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του 21 Grand Slam τίτλων, κατάφερε να αγωνιστεί φέτος μόλις σε δύο slam (Roland Garros, Wimbledon), όμως δεν μπόρεσε να παίξει ούτε στα Masters σε Indian Wells, Μαϊάμι, Τορόντο και Σινσινάτι, με αποτέλεσμα την πτώση του στην παγκόσμια κατάταξη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στο Νο.6 της σχετικής λίστας, όμως μετά την ολοκλήρωση του US Open, το οποίο θα υπερασπιζόταν, θα βρεθεί ακόμα πιο χαμηλά.

«Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη για το US Open», δήλωσε ο ίδιος στα social media. «Ευχαριστώ τους θαυμαστές μου για τα μηνύματα αγάπης και στήριξης. Καλή επιτυχία στους συναθλητές μου! Θα μείνω σε καλή φόρμα και με θετικό πνεύμα, περιμένοντας την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Τα ξαναλέμε σύντομα τενιστικέ κόσμε!»

Η ανακοίνωση έγινε μόλις λίγη ώρα πριν την κλήρωση της διοργάνωσης, με τον Σέρβο να ήλπιζε ότι μπορεί τα Κέντρα Υγείας και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) θα άλλαζαν τις οδηγίες για την είσοδο στη χώρα. Στη χθεσινή ενημέρωση, ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτα.

Η απόσυρση του Τζόκοβιτς ευνοεί τον Χούμπερτ Χούρκατς που μπαίνει στην τοπ οκτάδα της διοργάνωσης, ενώ από αυτή την εξέλιξη δεν επηρεάζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είχε ήδη ανεβεί στο Νο.4 λόγω της απουσίας του Σάσα Ζβέρεφ. Τη θέση του Τζόκοβιτς στο ταμπλό θα πάρει lucky loser, καθώς τα προκριματικά βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ο Νόβακ είναι σπουδαίος πρωταθλητής και είναι ατυχές το ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο US Open 2022, καθώς δεν μπορεί να μπει στη χώρα εξαιτίας της πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους μη Αμερικανούς πολίτες σχετικά με τον εμβολιασμό», δήλωσε η διευθύντρια του τουρνουά Στέισι Άλαστερ. «Ανυπομονούμε να τον υποδεχτούμε στο US Open 2023.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ