Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τουρκία: «Η Ελλάδα φταίει για την ένταση στο Αιγαίο»

Νέες προκλήσεις

Συνέχεις είναι οι προκλήσεις της Αγκύρας με κύριο στόχο να κάνει το άσπρο μαύρο, κατηγορώντας την Αθήνα ως υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο.

 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, για άλλη μια φορά κατηγόρησε την Αθήνα ως τη μόνη υπεύθυνη για το «πάγωμα» κάθε διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές υποστηρίζοντας υποκριτικά ότι η Άγκυρα είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο.

 «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Έχουμε βαρεθεί να το αποδεικνύουμε ότι είναι ψέμα».

 Πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, κατηγόρησαν τους Έλληνες πιλότους ότι «κλείδωσαν» τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα στα πλαίσια ΝΑΤΟϊκής άσκησης.

 Από το ελληνικό πεντάγωνο ξεκαθαρίζεται ότι τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν παραβιάσεις βόρεια της Λέσβου σε περιοχή που δεν υπήρχε καμία άσκηση.

 Η Αθήνα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ενώ σε κάθε ευκαιρία διεθνοποιεί τις ελληνικές θέσεις.

 «Δεν ονειροβατούμε»

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με αποφοίτους του πανεπιστήμιου Χάρβαρντ και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και το θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς.

 Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών έδειξε και τους προκλητικούς τουρκικούς χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας».

 «Εάν η Τουρκία ξεκινά από αυτή την οπτική γωνία ,πως μπορούμε να έχουμε αλληλοκατανόηση με την Τουρκία; Αυτή είναι η Μπλε Πατρίδα, στα τουρκικά ‘Mavi Vatan’, είναι η ιδέα πως η Τουρκία έχει κυριαρχία σε ότι είναι βαμμένο μπλε. Και για να αποδείξουμε ότι δεν ονειροβατούμε, αυτός είναι ο πρόεδρος Ερντογάν που μιλά μπροστά από αυτόν τον χάρτη».

 Οι ελληνικές Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και στα σύνορα της χώρας, τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο, καθώς εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα από την Άγκυρα η προώθηση προσφύγων και μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ