Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έβρος: Αυτά είναι τα τρία περάσματα των διακινητών μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Πώς γίνεται η διακίνηση

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι έχουν φτιάξει τους δικούς τους «χάρτες» με τα «ασφαλή» μονοπάτια από τους οποίους άλλοτε περνούν και άλλοτε στέλνουν τους μετανάστες από την Τουρκία, δείχνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη προτίμηση στον Εβρο, που οι ελληνικές αρχές δίνουν καθημερινές μάχες αναγκάζοντάς τους πλέον να στρέφονται και στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε το Star, τα περάσματα των μεταναστών στον Έβρο είναι τρία, ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί, στα βόρεια κοντά στο Διδυμότειχο και στα νότια στο Τυχερό και τις Φέρες.

Το πρώτο σημείο λοιπόν, σύμφωνα με το Star, βρίσκεται ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί και είναι αυτό από το οποίο κυρίως περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο σημείο ο ποταμός «αγγίζει» την εθνική οδό. Εκεί οι μετανάστες, πριν καν μπουν στην Ελλάδα, έχουν πάρει μήνυμα από τους διακινητές για το από ποιο ακριβώς σημείο της Εθνικής και τι ώρα θα τους παραλάβουν.

xartisss

Η μεταφορά γίνεται με καινούργια οχήματα, ακόμα και με ελληνικές πινακίδες, για να μην τραβούν την προσοχή των αρχών.

Το δεύτερο πέρασμα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου και το τρίτο πέρασμα βρίσκεται στα νότια, στο Τυχερό και τις Φέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, τις τελευταίες ώρες η κινητικότητα έχει αυξηθεί πολύ, ειδικά στο πρώτο σημείο. Γι’ αυτό και ο φράχτης θα επεκταθεί εκεί.

Την ίδια ώρα, αιματηρή κατάληξη είχε προσπάθεια των διακινητών να περάσουν μετανάστες στην Βουλγαρία.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν εντόπισαν λεωφορείο με παράτυπους μετανάστες με την τοπική κυβέρνηση να ανακοινώνει την ανάπτυξη δύναμης επιπλέον 100 ανδρών στα σύνορα. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν δίστασε να το ρίξει πάνω στο περιπολικό για να αποφύγει την σύλληψη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ