Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση της   Αντιπεριφερειάρχη  Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης και Τεχνικών Έργων με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΕΝ Κέρκυρας

Συνάντηση ενημέρωσης- συνεργασίας πραγματοποίησε τη Τρίτη 24/8 η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης  κα Μελίτα  Ανδριώτη στα γραφεία της ΠΕ Κέρκυρας με την Πρόεδρο Άννα Παιπέτη και τη Γραμματέα Εύα Κροκίδη της ΧΕΝ Κέρκυρας.

Τα μέλη του Δ.Σ της ΧΕΝ Κέρκυρας ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη για την υλοποίηση  στεγαστικού προγράμματος από την ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ , και αφορά φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και ζήτησαν την στήριξη της ΠΙΝ ώστε να γίνει το προγραμμα ευρύτερα γνωστό τους πολίτες του Ιονίου.  .

 Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτήτριες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που έχουν εισαχθεί σε σχολές του Νομού Αττικής,  οι οποίες προέρχονται από την περιφέρεια  και αδυνατούν τόσο οι ίδιες όσο και οι οικογένειές τους να υποστηρίξουν την αυτόνομη διαβίωσή τους λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η φιλοξενία των φοιτητριών θα γίνεται στο πλήρες ανακαινισμένο και διεθνών προδιαγραφών κτίριο της Ηλιούπολης που διαθέτει η ΧΕΝ. Το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν και ασφαλή διαμονή σε μονόκλινα studios καθώς και πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση από εξειδικευμένα στελέχη, σε θέματα που τους αφορούν.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά έως τις 05/09/2022 στην ιστοσελίδα της ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ,μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.  

Από την πλευρά της η  Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι βρίσκεται στις  άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  η προώθηση των δικαιωμάτων κάθε γυναίκας στην υγεία και την εκπαίδευση ώστε να μπορέσει να αναδείξει τις ικανότητές της και να διεκδικήσει ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και να αντιμετωπίσει τις όποιες έμφυλες διακρίσεις συναντήσει στην καθημερινότητά της.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται από την ΠΙΝ και την ΧΕΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΥ  μια σειρά δράσεων, προκειμένου από κοινού να αναδείξουν και να προωθήσουν σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέματα σχετικά με την ολόπλευρη ανάπτυξη και ενδυνάμωση των γυναικών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ