Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συναυλία Πνευστών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος»

Μια σημαντική – θεματική συναυλία πρόκειται να πραγματοποιήσει το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30μ.μ., στο Περιστύλιο των Μουσών του Αχιλλείου.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα τα οποία συνετέθησαν από μουσικούς, οι οποίοι συνέδεσαν την καλλιτεχνική τους πορεία – παρουσία με τη Φιλαρμονική μας. Όλοι τους υπηρέτησαν ή υπηρετούν τη Φιλαρμονική μας από θέσεις Αρχιμουσικών, διδασκάλων είτε και απλών μουσικών.

Έτσι, στόχος της συναυλίας είναι να αναδειχθούν μουσικές δημιουργίες ανθρώπων, που συνέδεσαν την καλλιτεχνική πορεία τους με την Φιλαρμονική.

Θα ακουστούν έργα των Ν.Χ. Μάντζαρου (τιμής ένεκεν), Λ. Ραφαήλοβιτς, Έ. Σασσόλι, Σπ. Δουκάκη, Αλ. Γκρέκ, Σωτ. Κρητικού, Γερ. Ρομποτή, Γ. Περούλη, Παν. Στέλιου, Σπ. Γραμματικού, Σπ. Ρουβά & Σπ. Μαυρόπουλου.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο αν. Αρχιμουσικός της ΦΕΜ κ. Σπυρος Ρουβάς. Σολίστ θα είναι η υψίφωνος κ. Έλλη Καρύδη, ενώ το πρόγραμμα παρουσιάζει ο μουσικολόγος κ. Γεράσιμος Μαρτίνης.

Το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της ΦΕΜ ιδρύθηκε το 2014 και ο ρόλος του είναι να ερμηνεύει αποκλειστικά έργα Επτανήσιων συνθετών. Ως σήμερα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Κέρκυρα, Λευκάδα & Κεφαλονιά.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική συμβολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της Διεύθυνσης του Ανακτόρου Αχιλλειου, τις οποίες και ευχαριστούμε.

Η είσοδος στη συναυλία, θα είναι ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ