Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επισκευή του παραλιακού τείχους στην Γαρίτσα: Μισή αλήθεια από τον κ. Γαλιατσάτο. Καμία λέξη για τις ευθύνες του από το 2017 

Σε πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών η Περιφέρεια

Πολύ αργά και υποκριτικά ασχολείται με το έργο της επισκευής του παραλιακού τείχους στην Γαρίτσα (από κόμβο Δεσύλλα μέχρι Ανεμόμυλο) ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος.

Τραγικό παράδειγμα της υποκρισίας του είναι οτι τώρα θυμήθηκε το συγκεκριμένο έργο κρύβοντας την μισή αλήθεια και για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας την απουσία της πολιτικής του παιδείας

Και φυσικά κανένα σχόλιο δεν κάνει για το σχετικό παρελθόν της διοίκησής του, που άφησε το αρνητικό αποτύπωμά του και σε αυτό το έργο.κ. Γαλιατσατο σας το έχουμε ξαναπεί… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

Η αποκατάσταση του παραλιακού τείχους της Γαριτσας, ένα έργο με μακρά δυστυχώς ιστορία, παραμένει ένα στοίχημα που επιβάλλεται να κερδηθεί. 

Το 2013, γίνεται η αρχή με το έργο αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου από τον ΝΑΟΚ έως και τον ανεμόμυλο ενώ  το 2017 αφού έχουν ήδη περάσει πέντε χρόνια από την αρχική μελέτη και ενώ έχουν παρατηρηθεί αυξημένες βλάβες στο τμήμα από Δεσύλλα ως Ανεμόμυλο, ο ΟΛΚΕ ως τότε κύριος του έργου αποφασίζει την επικαιροποίηση της μελέτης. 

Στα τέλη του 2018 οι τότε διοικήσεις συνομονοούν στον αποχαρακτηρισμό του παραλιακού μετώπου από χερσαία ζώνη λυμένα, με αποτέλεσμα να περάσει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου  και στην συνέχεια αποφασίζεται η αλλαγή του φυσικού αντικειμένου και η απένταξη του τμήματος από τον Δεσύλλα έως και τον Ανεμόμυλο παρόλη την αύξηση του προϋπολογισμού  που εγινε από 2,6 εκ € σε 3,7 εκ (δηλαδή σχεδόν στο αρχικό Προϋπολογισμό του έργου).

Εν τελεί, το 2019 στο τέλος της θητείας του κ. Γαλιατσάτου, γίνονται εγκαίνια σε ένα έργο ημιτελές, ενώ υπήρχε και χρόνος αλλά και τρόπος ώστε να έχει αλλάξει η έκβαση του, επικαιροποιώντας  την μελέτη του 2017 και χρηματοδοτώντας την απο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΠΙΝ  τα οποία ανέρχονταν σε 18 εκατομμύρια. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγιναν με αποτέλεσμα το έργο να οδηγηθεί στα βράχια.

Το 2020 με την ανάληψη των καθηκόντων μας και αφού ενημερωθήκαμε για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το έργο, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να επικαιροποιήσουμε την μελέτη την οποία είχαμε στην υπηρεσία, καθότι από το 2017 έως και το 2020 η κατάσταση του τείχους είχε χειροτερέψει. 

Το 2021 ξεκινήσαμε την δύσκολη διαδικασία των εγκρίσεων και ταυτόχρονα δεσμεύσαμε 1 εκατομμύριο € από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την εκτέλεση του έργου. 

Παρότι ο Τοπικός Επίτροπος έκρινε πως δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και το 7ο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι δεν είναι κάτ΄ επείγον έργο γιατί η κατάσταση είναι γνωστή από το 2017, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με την επαναδημοπράτηση του έργου καθότι για εμάς είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ