Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη φορέων Πολιτισμού στο παλιό Δημαρχείο, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ν. Γιατρομανωλάκη

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων Πολιτισμού στο παλιό Δημαρχείο, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ν. Γιατρομανωλάκη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στεφανος Γκίκας, η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ κ. Μερόπη Υδραίου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων του τόπου.

Κατά την σύσκεψη δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους των φορέων.

Ο Πρόεδρος της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος» κ. Γιάννης Τριβιζάς έθεσε μετ’ επιτάσεως την αδήριτη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Φιλαρμονικών, με δεδομένες τις τεράστιες ανάγκες τους και το μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν για εκατοντάδες χρόνια. Επανέφερε μάλιστα την πρόταση για την θεσμοθέτηση του πολιτιστικού τέλους. Δηλαδή μιας μικρής εισφοράς (της τάξεως του 0,50€ η 1€) που θα επιβάλλεται κατά κεφαλήν στους τουρίστες που θα επισκέπτονται τον τόπο μας, προς το σκοπό της δημιουργίας ενός ταμείου που θα ενισχύει αποκλειστικά τον πολιτισμό της Κέρκυρας και ιδιαίτερα τις Φιλαρμονικές της.

Ο Υπουργός βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση και ζήτησε να του αποσταλούν επιστολές που να θέτουν επίσημα το αίτημα, ώστε να έρθει σε επαφή γι’ αυτό με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, καθότι απαιτείται να βρεθεί ο τρόπος θεσμοθέτησης και νομοθέτησης του τέλους αυτού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΦΕΜ εντός των επόμενων ημερών θα αποστείλει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτισμού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ