Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνέδριο Economist & powergame: Δένδιας σε Ολάντ για Τουρκία – «Η Ελλάδα βασίζεται στη συμμαχία με τη Γαλλία»

«Η αλληλεγγύη και η ενότητα που διδάξατε κύριε πρόεδρε είναι στοιχεία που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη ακόμα περισσότερο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις»

Με σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,
μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Economist και το powergame.gr και απευθυνόμενος προς το τιμώμενο πρόσωπο, τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί κανενός είδους αναθεωρητισμό και πως προσβλέπει στη συμμαχία με την Ευρώπη και τη Γαλλία.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας, στην αρχή της ομιλίας του, αφού καλωσόρισε τον Φρανσουά Ολάντ στη Θεσσαλονίκη, τόνισε καταχειροκροτούμενος ότι «δεν ξεχνάμε τη βοήθεια που μας προσφέρατε». «Η αλληλεγγύη και η ενότητα που διδάξατε κύριε πρόεδρε είναι στοιχεία που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη ακόμα περισσότερο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις» πρόσθεσε.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσε μια τεράστια δοκιμασία για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όμως από αυτή την κρίση, όπως και άλλες το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βγαίνει πιο ενισχυμένο» επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως «η πατρίδα μας, η Ελλάδα συνέβαλε σε αυτό, στο πλαίσιο των αξιών μας που είναι συνδεδεμένο με το διεθνές δίκαιο αντιμετωπίζουμε και την ενεργειακή κρίση».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η Ελλάδα απορρίπτει τις απειλές (σ.σ. από την Τουρκία) και καλούμε τους συμμάχους μας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να κατανοήσουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας». Σε αυτό το σημείο, ο Νίκος Δένδιας απευθύνθηκε και πάλι προς τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, λέγοντα πως προ ημερών είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη Γαλλίδα ομόλογό του «κι επανέλαβα μπροστά της ότι η Ελλάδα βασίζεται στη συμμαχία και τη σχέση που έχει με τη Γαλλική Δημοκρατία. Κι έχω να πω ξεκάθαρα ότι η απάντησή μας στις προκλήσεις που δεχόμαστε είναι μια απάντηση σύγχρονης, ισχυρής δημοκρατίας που απορρίπτει τους αναθεωρητισμούς από οπουδήποτε κι αν προέρχονται». Ενώ κατέληξε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα προσβλέπει «σε ένα ευρωπαϊκό κοινό μέλλον με ομόνοια και αλληλεγγύη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ