Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα

Η συγκεκριμένη φράση του καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο στο Βελλίδειο

Αυστηρό ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
και στην Τουρκία από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας όπως είπε στη γλώσσα του Τούρκου Προέδρου.

«Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Μάλιστα, η φράση του αυτή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο στο Βελλίδειο.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα θέματα Άμυνας, είπε: «Η πατρίδα είναι μεγαλύτερη έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Έχουμε υπογράψει στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες, με πιο σημαντικές αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα σημαδεύει και το δόρυ της αποτροπής. Από εδώ είχα εξαγγείλει την αγορά των γαλλικών Rafale, τα πρώτα από αυτά πετούν στους ελληνικούς ουρανούς Ναυπηγούνται οι φρεγάτες Belharra και θα είναι έτοιμες το 2025. Η επικράτεια είναι ασφαλής. Με τον φράχτη στον Εβρο μειώθηκαν κατά 80% οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη. Έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα», είπε αρχικά.

«Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας η απάντηση μας είναι η επιφυλακή μας, η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, οι συμμαχίες, η οικονομία μας και η ενότητα του λαού μας. Μία ελληνική λέξη απαντά στις προκλήσεις ”Όχι κύριε Ερντογάν” και για να το πω στη γλώσσα του ”Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα”», επισήμανε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ