Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως: Έχουμε προχωρήσει σε 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – Θέλουμε πανεπιστήμια που να μην υπάρχουν έκνομες ενέργειες (Βίντεο)

Αναφέρθηκε στις καινοτομίες της φετινής σχολικής χρονιάς αλλά και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ

Λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι για τους χιλιάδες μαθητές της χώρας, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως
μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ενώ αναφέρθηκε και στις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως στο διάστημα 2020 – 2022 έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί, ενώ για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020 η διαδικασία των διορισμών είχε παγώσει.
«Για 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Από το 2020 έως το 2022 έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί. Επιπλέον, σχετικά με το ολοήμερο, από τις 16:00 που τελείωνε πλέον επεκτείνεται στις 17:30 στα μισά τμήματα ολοήμερων στη χώρα. Μιλάμε για πάνω από 5.000 τμήματα. Τι σημαίνει αυτό για ένα γονέα; Ένας γονέας που έχει το παιδί του στο ολοήμερο σχολείο αντί αν φεύγει στις 15:30 μπορεί αν φεύγει και στις 17:00. Αυτή είναι η πρακτική αναβάθμιση», δήλωσε και συμπλήρωσε πως το κράτος προσέλαβε πάνω από 3.000 εκπαιδευτικούς αποκλειστικά για το ολοήμερο σχολείο.

Οι μαθητές αύριο θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες χωρίς περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού.
«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την πανδημία με νέα χαρακτηριστικά. Έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι, έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η μετάλλαξη που έχουμε έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες και η διεθνής στάση πλέον είναι να φύγουν τα υποχρεωτικά μέτρα και να πάμε σε απλές συστάσεις», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στις καινοτομίες της φετινής σχολικής χρονιάς, οι οποίες είναι οι εξής:
-Λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων
-Προγραμματίζεται η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλα τα τμήματα Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού
-177.000 σετ ρομποτικής στα δημόσια σχολεία, καθώς η ρομποτική έχει ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα
-Μέντορες για τους νέους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τώρα υπηρεσία
Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος τις ημερομηνίες ορόσημο της φετινής σχολικής χρονιάς, με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις να ξεκινούν την 1η Ιουνίου 2023.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ σχετικά με το φοιτητικό επίδομα και την φοιτητική στέγη, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει ένα συνολικό σχέδιο για την υποστήριξη δημοσίων υπαλλήλων, όπως εκπαιδευτικών, γιατρών και άλλων.

«Ο πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι το φοιτητικό επίδομα αυξάνεται από 1000 έως 1500 ευρώ. Μιλάμε για μία μεγάλη αύξηση. Ανακοίνωσε χθες την κατασκευή 8.000 φοιτητικών κλινών, πρόκειται για πέντε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχουν ήδη δρομολογηθεί και κάποια είναι ήδη εν εξελίξει. Είναι ένα τεράστιο έργο για την ουσιαστική ενίσχυση της φοιτητικής στέγης».

Ως προς την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, δήλωσε πως πρόκειται για ειδική ομάδα που έχει ειδική εκπαίδευση.

«Θέλουμε πανεπιστήμια που να μην υπάρχουν έκνομες ενέργειες. Έχουμε ξεκινήσει την αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια, οι Αρχές να επεμβαίνουν στα πανεπιστήμια εφόσον τελούνται αξιόποινες δράσεις. Έχει μπει τέλος σε μία σειρά καταλήψεων που διαρκούσαν επί δεκαετίες», δήλωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ