Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Παρεμβαίνουμε στην αντλία για να στηριχθεί η χρήση πετρελαίου θέρμανσης

«Θα επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης στα 300 εκατ. και θα κάνουμε παρέμβαση στην αντλία», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Παρέμβαση στην αντλία
προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την 86η ΔΕΘ, ώστε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να δοθεί έτσι κίνητρο για χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου απέναντι στο πολύ ακριβότερο φυσικό αέριο εν όψει και του χειμώνα.

Παράλληλα, με την παρέμβαση στην αντλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ 2022 ότι το επίδομα θέρμανσης θα επεκταθεί στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα υπάρξει επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου, καλυπτόμενη από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Θα επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης στα 300 εκατ. και θα κάνουμε παρέμβαση στην αντλία, ώστε να μειώσουμε την τιμή του πετρελαίου και να μπορούν νοικοκυριά να μεταπηδήσουν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Επίσης, θα υπάρχει γενναία επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου, ώστε η τιμή να είναι σχετικά λογική», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «εξετάζουμε έναν τρόπο στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, για να δίνουμε κίνητρο στους πολίτες στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα λάβει σημαντική στήριξη. Η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη».

«Θέλω να διαβεβαιώσω απόλυτα τους πολίτες ότι έχουμε κάνει ό,τι χρειαστεί για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται τόσο σε ό,τι αφορά στην προμήθεια του φυσικού αερίου, όσο και σε αυτή του LNG», απάντησε σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιδίδεται σε μία απίστευτη παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Δεν μπορούμε να ζούμε στον κόσμο των fake news, να μην αναπαράγονται τέτοια ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι, παρά το γεγονός ότι έχει απέναντί του μία αντιπολίτευση του «δώσ’ τα όλα», η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερβεί τα δημοσιονομικά όρια.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ