Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Eurobasket 2022: Στους «8» η Φινλανδία με ηγέτη τον Μάρκανεν – Επικράτησε της Κροατίας με 94-86

Ο Μάρκανεν τελείωσε το ματς με 43 πόντους, ισοφαρίζοντας την 6η καλύτερη επίδοση. Αυτή είναι η πρώτη φορά της Φινλανδίας στους «8» του Eurobasket μετά το 1967 κόντρα στους Ισπανούς.

Απίθανο τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς από τα 8μ!

Τρομερό alley oop κάρφωμα του Μάτκοβιτς!

Τεχνική ποινή – ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ο Μουλαομέροβιτς!

Το… τάκλιν του Σιμόν στον Μαξούνι

Η Κροατία σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ προσπάθησε να δώσει τον τόνο για την ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, με τον Τζαλίν Σμιθ να μετράει 17 πόντους και 4 ασίστ, ενώ 12 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ πρόσθεσε ο Ντάριο Σάριτς, την ίδια στιγμή που ο Ίβιτσα Ζούμπατς αγωνίστηκε μόλις 2’52”, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί παραπάνω.

Και πάλι όμως, οι Κροάτες απογοήτευσαν, χάνοντας στην τέταρτη περίοδο το μομέντουμ, σε μια περίοδο που δεν είχαν απαντήσεις για το μαρκάρισμα του Μαρκάνεν, που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Hrvatska.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. H Κροατία βρήκε λύσεις με Μπογκντάνοβιτς και Σάρις και αυτό της επέτρεψε να πάρει τα ηνία για το 20-21 της πρώτης περιόδου. Ο Μαρκάνεν ανέβασε την απόδοσή του, βρήκε στηρίγματα στους Σαλίν και Μίρο Λιτλ και με τον νεαρό γκαρντ να κάνει αισθητή την παρουσία του στο τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Τουόβι πέρασε μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου με 45-43.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Φινλανδία να βρίσκει λύσεις από τον Μαρκάνεν, την ίδια στιγμή που ο Τζαλίν Σμιθ έκανε αισθητή την παρουσία του για την Κροατία και έδωσε λύσεις. Το tip του Μαρκάνεν στο τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το 67-65. Η Κροατία προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχομ, όμως τα σουτ των Χαφ και Καντούνεν κράτησαν την Φινλανδία σε θέση οδηγού (82-77, 36′).

Ο Μαρκάνεν φώναξε ξανά παρών και με δικό του καλάθι έστειλε την Φινλανδία στο +8 σε πολύ κρίσιμο σημείο (87-79, 38′). Ο Χεζόνια με τρίποντο έβαλε και πάλι την Κροατία στο ματς (89-84, 1’17” για το τέλος). Όχι όμως για πολύ, καθώς Ο Μαξούνι αρχικά και ο Μαρκάνεν στη συνέχεια με τρίποντο «κλείδωσαν» τη νίκη των Φινλανδών και την πρόκριση στην επόμενη φάση, με το τελικό 94-86 να βρίσκει τους παίκτες του Τουόβι να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ