Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτίστηκε για πρώτη φορά ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη (εικόνες)

Το «Fox News» ξεκίνησε το αφιέρωμα με συνέντευξή στον κ. Μιχάλη Ψαρό (Michael Psaros), τον πρόεδρο της οργάνωσης Φίλοι του Αγίου Νικολάου

Ανήμερα της 21ης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους
, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου φωτίστηκε για πρώτη φορά κατά τρόπο εντυπωσιακό, για να αποτίσει φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κύρηκα, με μια φωτογραφία του αείμνηστου πατέρα Ιωάννη Ρώμα, του ιερέα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, που κρατούσε στα χέρια του έναν σταυρό που κατάφερε να μείνει άθικτος κάτω από ερείπια, η Ρέιτσελ Κάμπος-Ντάφι (Rachel Campos-Duffy) ξεκίνησε τη συνέντευξή της με τον κ. Μιχάλη Ψαρό (Michael Psaros) που μεταδόθηκε από το «Fox News» το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο των επετειακών εκπομπών του σταθμού για τη συμπλήρωση 21 χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η Ρέιτσελ Ντάφι ξεκίνησε λέγοντας ότι «αυτός ο σταυρός ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που έμειναν πίσω όταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η εκκλησία ορκίστηκε να ανοικοδομηθεί και σήμερα σηματοδότησε την πρώτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου από την ημέρα που άνοιξε ξανά τις πόρτες της».

Αμέσως μετά απευθύνθηκε στον κ. Μιχάλη Ψαρό, τον πρόεδρο της οργάνωσης Φίλοι του Αγίου Νικολάου.

«Μάικλ, είναι τόσο υπέροχο που σε έχω εδώ», είπε. «Πες μου – προφανώς η πίστη ήταν τόσο σημαντική τις επόμενες μέρες. Το να μην υπάρχει η εκκλησία εκεί ήταν πιθανώς τραυματικό για πολλούς ανθρώπους. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να το χτίσετε και να το αφιερώσετε – όπως ακριβώς ήθελε η Αμερική να ξαναχτίσει τους Πύργους;».

Από την πλευρά του, ο κ. Ψαρός είπε: «Ρέιτσελ, σας ευχαριστώ εκ μέρους του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και της εθνικής εκκλησίας που μας έχετε στην τηλεόραση του ‘Fox’. Εγκαινιάσαμε την εκκλησία στις 4 Ιουλίου για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Ο Εθνικός Ναός του Αγίου Νικολάου γιορτάζει τις αμερικανικές αξίες της θρησκευτικής ελευθερίας και στέκεται ως σύμβολο ενάντια στις δυνάμεις της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Εκείνη τη φρικτή μέρα, πριν από 21 χρόνια, όταν καταστράφηκε όλο το Ground Zero, μαζί του καταστράφηκε και μια μικρή ελληνορθόδοξη εκκλησία. Αυτή η καταστροφή προκλήθηκε από μια πράξη θρησκευτικού φανατισμού και μίσους. Ως απάντηση, χτίσαμε όχι απλώς μια εκκλησία, αλλά το μοναδικό εθνικό ιερό της Νέας Υόρκης. Και χτίστηκε ως σύμβολο ειρήνης και αγάπης ως απάντηση στην πράξη βίας και μίσους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ