Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η νέα Σχολική Χρονιά ξεκινά με καλύτερο Προγραμματισμό και Καινοτομίες

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά 2022-2023, με τις μαθήτριες και τους μαθητές όλης της χώρας να μπαίνουν ξανά στην σχολική τους καθημερινότητα. Ιδιαίτερη είναι η μέρα για τα «πρωτάκια» του Δημοτικού, αλλά και για όσους ξεκινούν να φοιτούν σήμερα στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο.

Η φετινή χρονιά βρίσκει τα σχολεία μας πολύ καλύτερα προετοιμασμένα. Την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με τους 545 να αντιστοιχούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.  Παράλληλα, πριν την έναρξη της χρονιάς προσλήφθηκαν 31.000 αναπληρωτές.

Φέτος προστίθενται στα σχολεία μας σημαντικές καινοτομίες, όπως είναι η επέκταση και ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου έως τις 5:30 μμ, η λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων, η διάθεση ψηφιακών εργαλείων κ.α.

Επιπλέον, για τη διευκόλυνση του οικογενειακού προγραμματισμού, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με το σχολικό πρόγραμμα, ανακοινώθηκε φέτος για πρώτη φορά πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο προγραμματισμός του διδακτικού έτους, η διάρκειά του, αλλά και οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των ενδοσχολικών και των Πανελληνίων εξετάσεων.

Εύχομαι λοιπόν καλή δύναμη στους γονείς και κηδεμόνες, ο ρόλος των οποίων είναι καθοριστικός για την στήριξη των μαθητών και φυσικά καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών μας.

Στις μαθήτριες και στους μαθητές της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων εύχομαι από καρδιάς να έχουν υγεία και μια καλή νέα σχολική χρονιά, γεμάτη όμορφες εμπειρίες και επιτυχίες.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ