Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλ. Αυλωνίτης στο σχολικό Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων και του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα, με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία. 

Ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους αγιασμούς που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίων, στον τόπο διαμονής του, και στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, που συμβολίζει τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας.

Τη φετινή χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, με σημαντικά προβλήματα συνεπεία της άκρατης ακρίβειας και των αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης και στα σχολικά είδη. Η εκπαίδευση είναι αντιμέτωπη με νέες επιθέσεις στα κεκτημένα χρόνων, σε εκπαιδευτικά κενά, σε πληθώρα αναγκών στα δημόσια εκπαιδευτήρια, σε τεράστιες ελλείψεις. Οι δυσκολίες εξεύρεσης στέγης για τους νέους εκπαιδευτικούς, τα πανάκριβα ενοίκια, οι καθηλωμένοι μισθοί προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. 

Για όλα αυτά τα θέματα ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης συζητά αυτές τις ημέρες με την εκπαιδευτική κοινότητα, για να γίνει κοινωνός των προβλημάτων τους και να θέσει τα ζητήματα που τους απασχολούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Στις δηλώσεις του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης, μεταξύ άλλων είπε: «Αυτή τη χρονιά στόχος όλων μας πρέπει να είναι η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε όλα τα παιδιά της Κέρκυρας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην γνώση, ίδιες δυνατότητες εξέλιξης, ανοιχτούς δρόμους να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Εύχομαι αυτό το όμορφο ταξίδι στη γνώση να είναι καρποφόρο για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αυτές τα μαθητικά χρόνια να δώσουν στα παιδιά μας εφόδια ζωής. Και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, από καρδιάς καλή δύναμη, κουράγιο και επιτυχίες. 

Καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους και όλες, θα είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα στις διεκδικήσεις της».

https://drive.google.com/file/d/1FG_-A5Gh1c3WwF_o6JQ7siQ8LhC6D96p/view

https://drive.google.com/file/d/1F0iR-jWo4LiWE5lKf6rIK1Pb8qSDSJMv/view

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ