Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2 -1: «Τρένο» το τριφύλλι με δύο πέναλτι νίκησε και τον δικέφαλο

Άνοιξε το σκορ ο Πινέδα. Οι νικητές είχαν και δύο δοκάρια με Αϊτόρ, Παλάσιος. Ντεμπούτο ο Μπερνάρ για το «τριφύλλι» και ο Φαν Βέερτ για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Γκάνεα και στόπερ οι Σάρλια, Πούγγουρας. Στα χαφ οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα δεξί μπακ ο Ρότα, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Βίντα, Τζαβέλλας. Στα χαφ οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα και οι Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία πλαισίωναν τον Αραούχο.

Ο Παναθηναϊκός με τη συμπαράσταση των οπαδών του στην κατάμεστη Λεωφόρο ήταν πιο ορμητικός και στο 5’ άγγιξε το γκολ. Από μπαλιά του Τσέριν, ο Σπόραρ απελευθερώθηκε ωραία από τον Τζαβέλλα, βγήκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε.

Στο 6’ μακρινό σουτ του Γιόνσον, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι, ενώ στο 18’ αριστερό σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 26’ κόρνερ του Τσέριν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι ο Κουρμπέλης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 29’ δεξί σουτ εκτός περιοχής του Γκατσίνοβιτς, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 36’ η ΑΕΚ κι αφού αύξησε την πίεσή της στον Ρούμπεν, άνοιξε το σκορ. Ο Πέρεθ έκανε ανοιχτό κοντρόλ κι έχασε τη μπάλα, ο Αραούχο από αριστερά γύρισε στον Πινέδα, αυτός στο ύψος του πέναλτι πέρασε τον Πούγγουρα και εκτέλεσε από κοντά για το 0-1!

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από το 0-1 της ΑΕΚ με τον Πινέδα. Οι «πράσινοι» έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης και στο 41’ κέρδισαν πέναλτι. Κόρνερ του Τσέριν, κεφαλιά του Σπόραρ στο δεύτερο δοκάρι και χέρι του Χατζισαφί!

Στο 43′ ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση, δεξιά ο Στάνκοβιτς, αριστερά η μπάλα και 1-1.

Στο 45’+3’ ο Λιβάι Γκαρσία έσπρωξε τον Γκάνεα σε μονομαχία, στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά πήγε ο Σπόραρ στην εκτέλεση. Κι ενώ υπήρξε ένταση με τον Τζαβέλλα. Ο Σλοβένος στο 45’+7’ σούταρε στο κέντρο κι έκανε το 2-1.

Στο 90′ ο Παλάσιος καθυστέρησε σε ευνοϊκή θέση και στο 93′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Σέντρα του Άμραμπατ, μόνος του με τρομερό άλμα ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Παλάσιος (92′ Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί (58’ Μοχαμάντι), Βίντα, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (57’ Άμραμπατ), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Γκαρσία, Αραούχο (77’ Φαν Βέερτ).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ