Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπιμπίλας στο Δικαστήριο: Απογοητεύτηκα από τον Φιλιππίδη – Να ζητήσει συγγνώμη από τα κορίτσια, είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει

Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Την απογοήτευση
του για τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον οποίο όπως είπε αγαπά και υπήρξε άνθρωπος της ζωής του, εξέφρασε στην κατάθεση του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Μάλιστα αποκάλυψε στο δικαστήριο τους λόγους που πλέον όταν ξέσπασε η υπόθεση σταμάτησε να μιλάει με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και πως εκείνος του γνώρισε την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας.

«Με εξέπληξε»

«Την ξέρω από παιδί. Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι όσο ήμουν με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Δεν είχαν προβλήματα με το σύντροφο της, επιχείρησε ήρεμη οικογενειακή ζωή. Γνώρισα την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο. Το 2003 ή 2004 πήγα στο Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μια φίλη μου, αλλά του έκανα επισήμανση «πρόσεχε μην της την πέσει». Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδίζει δυστυχώς. Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξαναέρθει μαζί με το σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή», τόνισε στην κατάθεση του ο κ. Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Το 2010 η μητέρα της και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μας είπε θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… Με εξέπληξε… Τη ρώτησα που το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματα της».

Οι ερωτήσεις από το προεδρείο

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα:

Πρόεδρος:
Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγο της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει – για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ – θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τί ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη «διείσδυση», ότι «δεν με νοιάζει αν υπήρχε» αλλά ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι «τον ξέρεις, πως είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν».

Πρόεδρος: Η γυναίκα αυτή έχει καταγγείλει το 2008 δυο περιστατικά βιασμών. Πως το κρίνεται που το 2010 λέει ότι τον βλέπει σαν πατέρα;

Μάρτυρας: Για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που της είχε συμβεί, πιθανόν να το είπε. Η μητέρα της μου είπε ότι η καταγγέλλουσα της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα της, αν είχαν συμβεί αυτά που έλεγαν. Αυτό μετέφερα στην κυρία Νίνου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και οικογένεια του αλλά είστε και μέσα στο χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

Ο μάρτυρας μάλιστα αποκάλυψε και πότε τελείωσε η φιλία του με τον Σπύρο Μπιμπίλα, αναφέροντας: «Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε για να μου πει: «Πάρε την να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύθηκα από αυτόν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ